Бананов чийзкейк без печене

1
Добави коментар
yApple

Бананов чийзкейк без печене

от готварската книга на Нина Райчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
150 г бисквити
125 г краве масло
50 г натрошени лешници или орехи
1 с.л. мед

за плънката:
200 г безсолна извара
200 г крема сирене
200 г заквасена сметана
1 намачкан с вилица банан
1 ванилия
2 с.л. какао
50 г настърган шоколад
2/3 ч.ч. захар

за декорация:
50 г настърган шоколад
2 банана

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Бисквитите се натрошават на дребни трохи и се разбъркват добре с разтопеното масло, натрошените ядки и меда. Получената смес се притиска на дъното на избраната за сладкиша форма и се оформя блат. Поставя се в хладилник до приготвянето на плънката.

Продуктите за плънката се разбиват на гъст крем и се изсипват върху блата. Отгоре се поръсва с настърган шоколад. Чийзкейкът трябва да стегне в хладилник най – добре за една нощ. Преди поднасяне два банана се нарязват на тънки колелца и се нареждат върху сладкиша. Това не се прави предварително, за да не потъмнеят плодовете. Сладкишът се поднася добре охладен.

Продукти:
бисквити, краве масло, лешници, орехи, мед, извара, крема сирене, заквасена сметана, банани, ванилия, какао, шоколад, захар

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »