Соларни системи, слънчеви колектори, бойлери, котли, оборудване за соларни и отоплителни системи

15
Добави коментар
ivo94
ivo94

Добре дошли!

“БННС” ЕООД основана през 2006 год. с основна дейност разпространение, изграждане и поддръжка на термични и фотоволтаични слънчеви инсталации – соларни системи, слънчеви колектори, соларни колектори, соларни панели, слънчеви панели, слънчеви бойлери, котли.

 

Стотици надеждно изградени соларни системи, над 7 000 м2 инсталирани слънчеви колектори, удовлетворени клиенти и надежден партньор на водещи производители на компоненти за соларни системи – BOSCH, SUNSYSTEM, ЕЛДОМИНВЕСТ и др.

Фирмата разполага със сплотен, млад и амбициозен екип от професионалисти, ангажиращи се да предложат висококачествено обслужване и работещи решения в най-кратки срокове. Като потвърждение на написаното по-горе са положителните оценки и референциите, които получаваме от нашите клиентите.

 

Член на Съюз на производителите на  екологична енергия  (СПЕЕ) (член на управителният съвет) и Българска фотоволтаична асоциация (БФА) БННС ЕООД участва дейно в инициативи за развитие на ВЕИ сектора.

 

Новини

 

  NEW   НОВ ПРОДУКТ – Високоефективен вакуумен коелктор SCHENER RS 10 

  Нов високоефектовен вакуумен колектор SCHENER RS 10 с 10 броя вакуумни тръби 

  Виж повече

 

 

 

 

 

 

 

 

 Национална промоция на слънчеви колектори и бойлери с марка ЕЛДОМ

 

Само през м. Юли при покупка на бойлер /и със серпентина и електронно управление получавате 3% отстъпка. 

А при покупка на бойлер /и със серпентина и електронно управление и слънчев колектор /и 5 % отстъпка. 

 

 

 

Новa по-ниска цена и нов дизайн на слънчев колектор за топла вода Bosch Solar 7000 TF, а сега отстъпка за първите десет 

 

Само сега първите десет клиента подписали договор за изграждане на соларна система със слънчев колектор Bosch Solar 7000 TF получават 5 % отстъпка от стойността на монтажа.

Нов дизайн и нови по-добри показатели на слънчев колектор за топла вода Bosch Solar 7000 TF

 

 

 

 

Концепцията се фокусира върху използването на слънчевата енергия от изградените соларни системи със слънчеви колектори за топла вода, добра изолация на сградата, естествена вентилация и достъп на максимално много естествена светлина и свеж въздух до обитаемите помещения. Така 82 къщи на над 40 години биват превърнати в комфортни и енергоспестяващи домове от клас А + +, осигуряващи приятен вътрешен климат. 

 

 

NEW  Соларна система със слънчеви колектори за топла вода BOSCH. 

 

Соларната система се намира в кв. Димитър Миленков. Изградена е със слънчеви колектори за топла вода Bosch Solar 4000 TF и ще подгрява бойлер с обем 200 л. 

Разгледайте снимки от този и други монтажи в нашата галерия.

 

 

 

 

 

 

СЛЪНЧЕВИ КОЛЕКТОРИ ЗА СОЛАРНИ СИСТЕМИ BOSCH С НОВИ ПО-НИСКИ ЦЕНИ ОТ 01.03.2014 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Соларно осветление на крайбрежната алея на Балчик

 

Цялата крайбрежна алея пред Двореца в Балчик ще бъде осветена с диодни лампи захранвани от слънчеви фотоволтаични панели.Общата инсталирана мощност ще бъде 1300 W, като всяка лампа е 20 W, а самата фотоволтаична инсталация ще се състои от 18 броя поликристални фотоволтаични модула, всеки от които по 240 Wр. Предвидено е и резервно захранване при възникване на аварийни случаи.

С изградената инсталация ще бъдат спестени и 23 MWh ектроенергия годишно и 47,3 тона вредни емисии въглероден двуокис.

 

 

 

Соларни системи за „зелени” детски градини в София

 

 

Столична община строи „зелени” детски градини. С такива ще могат да се похвалят в Герман и Кумарица. Тъй като в тези райони няма централно отопление ще бъдат използвани термопомпи и слънчеви колектори за отопление. Соларните системи са лесно интегруеми дори и в построени вече сгради, а в съчетание с термопомпи определено са едно перфектно енергоспестяващо решение за отопление с мисъл към природата, с бърза финансова възвращаемост.

 

„Амбиция на Столична община е навсякъде в детските градини, където няма централно отопление, да се използват енергоефективни източници“ казва Йорданка Фандъкова.

 

 

 

 

Соларни системи – предимства и недостатъци

Все повече семейства обръщат внимание на „зеления” начин на живот. Осъзнавайки колко много означава всеки от нас да опазва природата и да използва щадящи я продукти изграждането на соларните системи за подгряването на битовата вода и производство на ток излизат на преден план.

Инвестирайки в соларна система вие инвестирате не само в своето зелено бъдеще, а и това на природата, осигурявайки си макар и пълна, но значителна независимост от постоянно поскъпващата електроенергия

 

 

 

Соларна и отоплителна система колективна работа за максимален резултат

Отминаващия летен сезон неминуемо поставя въпроса за отоплението през зимните месеци. Високите сметки за ток ни кара да обърнем поглед към алтернативни на електроенергията отоплителните инсталации. Съчетавайки отоплителна и соларна система можете да гарантирате до 95% независимост от скъпата електроенергия. 

 

 

6,9% от приходите ни за сметката за ток, а една четвърт от нея за подгярване на бойлер

 

Според НСИ 13,9% от разходите ни са за битови сметки като ток, вода, горива и наеми като само сметката за ток е 6,9 % от месечните ни доходи. Оказва се, че бойлера ни формира една четвърт от сметката ни за ток. Mожете да спести от 70% до 100% от електроенергията необходима за подгряване на бойлер с изграждането на соларни системи.

 

 

 

 

Соларни системи – съвременност и енергийна независимост

Съвременните качествени селективни слънчеви колектори използвани за изграждането на целогодишни соларни системи покриват до 70% средно годишно от нужната енергия за подгрявaне на битова гореща вода и до 100% през летните месеци ( на база 4 членно семейство живеещо в зона с годишно слънцегреене 1450 kWh/m²).

 

Предимства при изграждане на соларни системи:

Усвоявате на безплатната слънчева радиация

Соларната система Ви прави независими от покачващите се цени на електроенергия

Инвестицията в соларна система се изплаща в рамките на няколко години

Соларната система увеличава стойността на недвижимата Ви собственост

 

 

Соларни системи – зелената алетнатива на електрическия бойлер 

Повечето семейства подгряват битовата си гореща вода с електрически бойлери или сезонно чрез отоплителната си инсталация. Оказва се бойлера е доста голям консуматор на 

електричество, а допълнителната мощност към отоплението също оскъпява инвестицията за него.

Алтернативата

Изграждане на соларна система за подгряване на битова гореща вода, съвременната алтернатива на електрическия бойлер. Слънчевите колектори са основен елементи от соланите системи

 

 

На фокус – вакуумните слъчневи колектори 

Вакуумните слънчеви колектори са добър избор в райони с ниски температури и добра слънчева радиация.

Съставени от вакуумни тръби те на практика нямат никакви топлинни загуби произтичащи от ниските външни температури така дори и при най-ниските зимни температури, но при добра слънчева радиация гарантират подгряването на битова гореща вода.

 

Ще се спрем на вакуумни слънчеви колектори със суха връзка на вакуумните тръби към колекторното тяло.                            

 

 

 

На фокус – плоските колектори

 

Плоските колектори са разработени от Hottel и Whillier още през далечната 1950 година. Днес те са най-разпространения тип слънчеви колектори използвани за подгряване на битова гореща вода.

 

 

 

Най-големия експлоататор на атомна енергия Япония обръща нова страница в енергийната си политика с поглед към слънчевата енергия

След трагедията във Фукушима Япония обърна поглед към слънчевата енергия. От близо година правителството подде политика за стимулиране на развитие на сектора за възобновяема зелена енергия в това число и слънчевата

 

 

НАЙ-ЗЕЛЕНИТЕ КОМПАНИИ В БЪЛГАРИЯ 2012

На 27 юни 2013 г. в градината на Кемпински хотел Зографски, град София ще се проведе церемонията по награждаване на най-зелените компании в бъгария, конкурс организиран от b2b Mediа

 

 

 

5 НАКАЗАТЕЛНИ ДЕЛА СРЕЩУ ДКЕВР, МИЕТ, НЕК И ЧЕЗ ЗА НАРУШЕНИЯ ДОВЕЛИ ДО 25% УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНАТА НА ТОКА

След проверки, на прокуратурата и данъчните служби, продължили по-малко от месец в ДКЕВР, НЕК и ЕРП-тат „ЧЕЗ-България”, „EVN-България” и „Енерго-про”, пет наказателни производства са образувани за нарушения в енергетиката.

  „Действия на представители на НЕК са довели до договаряне на неблагоприятни клаузи и до загуби за компанията. Дори след влизането на страната в ЕС, договорите на компанията не могат да се прекратят и България ще продължава да търпи негативи“, отчете Борислав Джамбазов.

По думите му НЕК в момента изкупувала ток на цени, по-високи от допустимите. През годините електроенергията досега се е оскъпила между 10 и 25% от сключването на договорите с ТЕЦ-овете „Марица“. Джамбазов обясни, че по споразумения и допълнителни договори НЕК се задължава да изкупува 100% от електроенергията, независимо от нуждите на пазара.

 

 КРЕДИТ ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ ИЛИ КАК ДА ВЪРНЕМ 20% ОТ ИНВЕСТИЯЦИЯТА НИ ПРИ ПРЕДПРИЕМАНЕ НА ЕНЕРГОСПЕСТЯВАЩИ МЕРОПРИЯТИЯ ВКЪЩИ?

 

Енергийна ефективност термин добил широка популярност, повишаването и се оказва единствения начин да намалим    консумацията на електро и топлинна енергия, а от там и сметките за ток.

Програма „REECL” е програма за финансиране и внедряване на енергоспестяващи мерки, както за индивидуални, така и за групови проекти. Бевъзмездната помощ е в рамките на 20 % , като в зависимост от мерките, които са предприети, е с различен таван на финансиране.  При групови проекти финансирането може да достигне до 35 %. Кандидатстването по програмата е бързо и лесно, бенефициента избира ценови оферти за енергоспестяващите мероприятия, които ще заявява за финансиране, избира банка партньот на REECL и преминава одобрителна процедура според изискванията на банката. След завършване на всички заявени дейности и издаване на протоколи и фактури за завършеност бенефициента получава своята безвъзмездна помощ. Важно утонение е факта, че фирмите изпълнители също преминаха през одобрение при стартиране на програмата.

 

 

ПРОЕКТ „ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДОМОВЕ

 

Проект „Енергийно обновяване на българските домове“ стартира в 36 града. Продължителността на проекта е три години (2012 – 2015 г.). Финансова помощ за изпълнение на мерки за енергийна ефективност ще получават Сдружения на собственици.За финансиране ще бъдат одобрявани сгради, чието проектиране да е започнало преди 26 април 1999 год. И да отговарят на определени изисквания.За всяка одобрена сграда собствениците ще получат финансова помощ до 50% от стойността на бюджета за обновяване на съответната сграда/блок-секция

 

Национален план за увеличаване броя на сградите с близко до нулево потребление на енергия

 

Най-значимите нови положения, произтичащи от директивата, са: разработване на национален план за увеличаване броя на сградите с близко до нулево потребление на енергия; въвеждане на сертификати за проектни енергийни характеристики; енергийно сертифициране на сгради в експлоатация и обособени части от сгради; създаване на система за независим контрол на сертификатите за енергийни характеристики и докладите от инспекциите.

                                                                                                                                                                                                                                                         

 

Фотоволтаична централа Щърково е разположена в с. Щърково, обл. Пазарджик и е с обща мощност 99.90 kWp. Към момента е реализирана фаза 1 от проекта, която обхваща изграждането на 39.96 kW.

 

Върнете 20 % от инвестицията си за слънчеви термо и фотоволтаични системи с програма REECL. Програма „REECL” е програма за финансиране и внедряване на енергоспестяващи мерки, както за индивидуални, така и за групови проекти.

 

За първите три месеца Фотоволтаична електроцентрала „Бегово” реализира с 29 % повече от предвидените 244.56 kWh/kWp. От особено значение за постигането на тази висока производителност са както благоприятните климатични услови през разглеждания период…..