Сладкиш с праскови от компот

1
Добави коментар
yApple

Сладкиш с праскови от компот

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 буркан компот от праскови
4 яйца
2 ванилии
1 бакпулвер
1 ч.ч.захар
1 ч.ч. брашно

За глазурата:
1 суп.лъж. десертно нишесте
1 суп.лъж. захар
1 ч.ч. вода
1 суп.лъж. масло

За крема:
1/2 пак.краве масло
2-3 суп.лъж. пудра захар
1 ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязаните на резенчета праскови подреждаме в кръгла форма, която предварително сме покрили с намазана с масло хартия за печене. Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме ванилии. Смесваме брашното с бакпулвера и внимателно прибавяме към яйцата. Тестото изсипваме във формата за печене върху прасковите. Изпичаме на 200 градуса.

Изпеченият сладкиш разрязваме на два блата. Сиропираме със сок от компота. Приготвяме маслен крем, като разбиваме 1/2 пакетче размекнато масло с 2-3 супени лъжици пудра захар и 1 ванилия. Намазваме върху единия блат. Покриваме с другия блат, така че прасковите да са най-отгоре на сладкиша. Сваряваме глазура от 1 ч.лъж. десертно нишесте, 1 ч.л.захар и 1 ч.ч. вода. Добавяме 1 ч.л. масло. Поливаме целия сладкиш с топлата глазура.

Продукти:
компот от праскови, яйца, ванилия, бакпулвер, захар, брашно, нишесте, вода, краве масло, пудра захар

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »