Бананов чийзкейк

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Бананов чийзкейк

от готварската книга на Сабина Петракиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 чаши натрошени обикновени бисквити
1/3 чаша краве масло
250 гр крема сирене
3/4 чаша захар
3 яйца
ванилия
половин чаша намачкани банани
банан за декорация

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пускаме фурната да загрее на 175 градуса. През това време, в голяма купа смесваме натрошените на ситно бисквити с маслото. Маслото предварително трябва да се разтопи леко. Разбъркваме хубаво, най-добре с миксер. Готовата смес изсипваме в тавата, в която ще правим чейзкейка и притискаме хубаво към дъното. Така готовият блат поставяме във фризера.

След това, в друга купа, разбиваме крема сиренето със захарта докато се получи гладка смес. Добавяме яйцата едно по едно и след това ванилията. Накрая добавяме и намачканите банани. Изваждаме тавичката от фризера и изсипваме готовата смес върху готовия бисквитен блат. Печем 30 минути в предварително загрятата фурна. Оставяме да изстине и оставяме в хладилника да се охлажда поне 3 часа. По желание може да се декорира с парченца банан. Подходящ е и шоколадов сироп. Аз лично добавям малко мента, но това е лично предпочитание.

Продукти:
бисквити, краве масло, крема сирене, захар, яйца, ванилия, банани

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »