Кокосова домашна торта

1
Добави коментар

Кокосова домашна торта

от готварската книга на Теодора Николова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за сиропа:
1 ч.чаша захар
1 ч.чаша вода
125 гр.масло (малко пакетче)

за крема:
1 литър прясно мляко
140 гр.захар за крема
3 с.л. пудра захар
1 голяма коф.заквасена сметана (400 гр.)
1 пакет крем (за бисквитена торта)

2 пакетчета кокосови стърготини
1 шоколад за шоколадова глазура
1 ванилия
1 пакет готови блатове за торта
орехи

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В подходящ съд се слага чашата захар и когато се карамелизира се добавя и водата, малко след това и маслото, но от него оставяме около една супена лъжица за шоколадовата глазура. Ври около 10 минути и се оставя да изстине.

Кремът се приготвя по указанията на пакета с 1 литър мляко и той се оставя да изстине. В купа се разбъркват заквасената сметана и пудрата захар, прибавя се към нея 1 ванилия. Изстиналият крем и сметаната се сливат в един по-голям съд и се разбърква, като по желание можете да оставите една част от крема за най-горния слой на тортата.

Слага се първият блат и се сиропира обилно, поръсва се с орехи и се намазва обилно с крема. Поръсва се с кокосови стърготини на око. Вторият блат по същия начин, а третия ако сте оставили от крема за най-отгоре. Поръсва се с кокосови стърготини и по желание се прави шоколадова заливка, като се слага шоколадът на водна баня да се разтопи, а след това и остатъка от масло.

Продукти:
захар, вода, краве масло, прясно мляко, пудра захар, заквасена сметана, кокосови стърготини, шоколад, ванилия, блат за торта, орехи

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »