Вкусна домашна пица

1
Добави коментар
yApple

Вкусна домашна пица

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 гр брашно
250 мл хладка вода
1 супена лъжица зехтин
щипка сол
1 пакетче суха мая
250 мл доматено пюре
2-3 кисели краставички
3-4 печени чушки
100 гр сирене
малко топено сирене
4-5 гъби
250 гр кайма
100 гр колбас по желание
1 яйце
настърган кашкавал
чубрица
риган и босилек на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Маята се разтваря в хладката вода, добавят се солта, захарта и зехтина. Цялата смес се прибавя към брашното и се замесва тесто, което се оставя да втаса. Когато е готово се разточва и отгоре се намазва с доматено пюре, слага се каймата и останалите нарязани продукти, като най-отгоре се слага яйцето. Поръсва се с подправките и се пече на 180 градуса до готовност. Когато е почти готова се поръсва с настъргания кашкавал.

Продукти:
брашно, зехтин, сол, суха мая, доматено пюре, кисели краставички, печени чушки, сирене, топено сирене, гъби, кайма, колбас, яйца, кашкавал, чубрица, риган, босилек

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »