Бързи и лесни питки с кашкавал

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Бързи и лесни питки с кашкавал

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 яйце
1/2 кофичка кисело мляко
1/2 пакетче бакпулвер
50 г. краве масло
сол на вкус
бяло брашно
2 суп.лъж. зехтин
малко кашкавал

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разтопяваме 50 г краве масло. Добавяме 1/2 кофичка кисело мляко, в което сме разтворили 1/2 пакетче бакпулвер. Разбъркваме добре и прибавяме 1 яйце и сол на вкус. Разбиваме сместа и с брашно, колкото поеме, замесваме еластично тесто. Оставяме за няколко минути на стайна температура. В намазана с мазнина тавичка поставяме топки от тестото-около 8-9 броя.  В малко тиганче загряваме 2 суп.лъж.зехтин и запържваме 1 суп.лъж. брашно с малко сол до златисто. Поливаме всяка питка и печем в предварително загрята фурна на 200-210 градуса. Във фурната може да се сложи малка купичка вода, за да се овлажнява въздуха по време на печене. Малко преди да извадим питките от фурната поставяме върху всяка малко парченце кашкавал, леко да се разтопи.

Продукти:
яйца, кисело мляко, бакпулвер, краве масло, сол, брашно, зехтин, кашкавал

Тагове:
Бързи рецепти, Лесни рецепти

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »