Добрите бизнес идеи в България ще намерят финансиране на Webit Digital Summit 2013

2
Добави коментар
tomislavsavov
tomislavsavov

Дан Лупу от Early Bird и Майк Райнър от Startup Wise Guys ще отговорят на въпросите на младите български предприемачи по време на Webit Bulgaria Digital Summit.

Дан Лупу е партньор в Early Bird от 2012 година. Фондът инвестира в повече от 70 страни и е сред най-големите в Европа с повече от 20 индустриални инвеститори под шапката си. Самият Лупу има доста богат опит в инвестиционния бизнес, като преди това е заемал висши ръководни постове в Intel Capital и SigmaBleyer, като се занимава основно с развитие на проекти в Югоизточна Европа.

“Развитието на бизнес в нашия регион не е лесна работа поради куп причини. Ще се радвам да се срещна с българските предприемачи и да се опитам да им дам полезни насоки” – заяви той.

Майк Райнър е Главен изпълнителен директор в бизнес акселератора Startup Wise Guys, където ръководи международната менторска стартъп програма за финансиране на новосъздадени високотехнологични компании. Той е спомогнал за създаването на редица успешни проекти и не крие, че високотехнологичните стартъпи са негова страст.

“Надявам се в България да открия екипи с онзи ентусиазъм и желание за работа, които търсим при подбора на нашето портфолио.”

 

Успешните български предприемачи ще споделят опит и ще търсят таланти и идеи. Вторият ден на форума Webit Bulgaria (25 април) – Webit Leaders of the Future е посветен изцяло на връзките между предприемачи, инвеститори и държавната политика за развитие на високотехнологичния малък и среден бизнес.

Сред лекторите са още: Бартоломей Гола, партньор в SpeedUp Group; Августина Пашеева, Директор бизнес развитие на Voivoda Ventures; Ралф Талмонт, Главен изпълнителен директор на Pixengo Media; Камен Колчев, Председател на Съвета на директорите и основен акционер на групата ЕЛАНА; Васил Терзиев от Телерик и други.

Webit Bulgaria Digital Summit ще се проведе на 24 и 25 април в Рейнбоу Плаза, София. Повече за програмата на събитието и лекторите можете да откриете на Webit Bulgaria Digital Summit.

Теми: Early BirdStartup Wise GuysWebit 2013Webit Bulgaria Digital SummitДан ЛупуМайк Райнърпредприемачфинансиране

Facebook

Google+

Twitter

Linkedin

Съосновател и Управител на SocialEvo.net, водещ български новинарски сайт за най-новите тенденции в социалните медии и онлайн маркетинг SocialEvo.net. Запален по всичко свързано със социалните мрежи и нови дигитални технологии. Има осезаемо присъствие в Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn, Pinterest Foursquare. Член на журито на „БГ Сайт 2011“. Член на журито на Класацията за „Най добра Българска Facebook страница“. Интереси: социални медии, социални мрежи, дигитални технологии, онлайн маркетинг и реклама, мобилни технологии, джаджи. Популярен като @rainmakertom в социалните мрежи.
Social media, online marketing, Tech, Mobile