Рипли от „Пришълецът“ – най-велика сред „добрите“ в киното | TemaDaily.bg – Темите на деня

1
Добави коментар
temadaily
temadaily

Рипли от „Пришълецът“ – най-велика сред „добрите“ в киното
Дарт Вейдър – върховен злодей

15 Март 2013 15:32
0

принтирай

|

текст

Елън Рипли – героинята на Сигyрни Уивър от култовия филм „Пришълецът“, бе избрана от читателите на реномирано издание за най-великия персонаж в историята на седмото изкуство. Героинята оглави анкетата на „Тотал филм“ за 100-те най-страхотни личности от големия екран. Тя се пребори с конкуренцията на редица легендарни имена като Джеймс Бонд и Батман.

„Елън Рипли е спонтанна здравенячка, мила, но на моменти и безжалостна жена. Тя е мярка за издръжливост във всяко отношение. Именно по тази причина тя победи всички момчета и грабна титлата „най-велик герой в историята на киното“, коментира зам.-редакторът на „Тотал филм“ Джейми Греъм.

Дарт Вейдър от „Междузвездни войни“ бе определен за върховен злодей. “ Дарт Вейдър и асматичните му хрипове бяха избрани за най-добър лош персонаж. За него може да се каже, че е както готин, така и ужасяващ“, посочи Греъм.

ДОБРИТЕ

Освен Рипли и „007“, в челната десетка на популярните филмови герои влязоха още Индиана Джоунс, Хан Соло, Железният човек, Марти Макфлай, Джон Макклейн, Арагорн и Атикъс Финч.

ЛОШИТЕ

Конкуренция на Анакин Скайуокър пък бяха Жокера, „Т-800“, Шерифа на Нотингам, Норман Бейтс, Антон Чигурх, генерал Зод, Ханс Грюбер, Хари Лайм и лошата вещица от запад.

 

източник: БГНЕС

Temadialy/Владимир Савов

Тагове: Рипли Пришелецът кино класация герой Сигyрни Уивър