Отпушете носа и подпомогнете процеса на оздравяване с тези билки

3
Добави коментар
Galana
Galana

Отпушете носа и подпомогнете процеса на оздравяване с тези билки

Едва ли има човек, на който да му харесва постоянно да подсмърча. И когато стоте вида капки повече са го запушили, отколкото да помогнат, е време да погледнем и какво ни предлага природата.

Берберис

Кората, корените и плодовете на някои видове берберис облекчават запушването на носа и хремата. Ще намерите в билковие аптеки от него, където ще ви кажат, че тази билка е и чудесен имуностимулатор и ще помогне на организма ви по-бързо да се пребори с инфекцията.

Ехинацея

Тази билка най-често се среща и използва срещу настинки, като действа изключително облекчаващо, когато носът ни се запуши и ни мъчи упорита хрема. Препоръчително е да я комбинирате с повече прием на витамин С.

Екалиптово масло

Почти всички прахчета и хапчета за облекчаване на кашлица и болно гърло имат аромат на евкалипт. Той има антибактериални и отхрачващи свойства и прочиства ефективно дихателните пътища. Просто капнете няколко капки във водата, от която да вдишате. Незабавно ще усетите облекчение.

Мента

Масло от мента, с което да си правите инхалации, чай то мента или ментови капки за нос – който и вариант да изберете, ментата ще ви подейства успокояващо, ще отпуша носа ви и ще ви помогне по-бързо да се отървете от хремата.

Джинджифил

Вземете си суров корен от джинджифил, вече на доста места го има, и започнете да дъвчете малки, обелени парченца от него. Коренът ще помогне на дренирането на носните проходи. Ако не можете да понесете вкуса му, настъргайте част от корена в една супена лъжица, объркайте го с мед и след това го изяжте.

ВАЖНО: Ако публикацията Отпушете носа и подпомогнете процеса на оздравяване с тези билки ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!

loading…

Билка.инфо препоръчва и: