Копривата помага при изгаряне!

2
Добави коментар
Galana
Galana

Копривата помага при изгаряне!

Лечебни рецепти ускоряват заздравяването на кожата при изгаряне

Изгарянията на кожата се получават вследствие на термични или химични фактори. Изгарянията се класифицират според различни фактори, но най-разпространените са причината за изгаряне (термична или химична реакция), неговата дълбочина и големината на изгорената площ. Известни са 4 степени на изгаряне – първа степен – увреждане на повърхностния слой на кожата – зачервяване и слаба болезненост; втора степен – засягане на дермата (същинска кожа) с образуване на мехури по повърхността на кожата и значителна болезненост при допир; трета степен – увреждане на подкожната тъкан със значително умъртвяване на част от епидермиса и четвърта степен – нарушение на всички слоеве на кожата. При нея е възможно да настъпят сериозни увреждания на организма, които да доведат до смърт.

 

Лечебни рецепти ускоряват заздравяването на кожата при изгаряне!

Билка.инфо ви предлага следната доказала своята ефективност билкова рецепта, с чиято помощ ще съкратите времето за възстановяване на кожата и значително ще намалите болката.

Начин на приготвяне и употреба – правят се компреси от някоя от билките дъбови кори (аптечни), коприва, бръшлян. Дъбовите кори се варят 10 минути, копривата се запарва във вряла вода за 1 час, а бръшлянът кисне в студена вода за 8 часа. Дозата за всички е 1 супена лъжица билка в 400 мл вода. След прецеждане се напояват марли и се правят компреси на болното място.

ВАЖНО: Ако публикацията Копривата помага при изгаряне! ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!

loading…

Билка.инфо препоръчва и: