Как сами да направим маникюра си великолепен

1
Добави коментар
yApple

Искате ли имате перфектните нокти? А чудили ли сте се как един козметик успява да направи маникюра ви така изящен? Е, днес ще ви покажем, че за да имате поддържани и здрави нокти не е задължително да посещавате постоянно козметичните салони. Как? – Вижте в следващите редове.

За да имате здрави нокти, трябва да им осигурявате достатъчно количество витамини и минерали. Те се нуждаят най-вече от витамин Е и Б, йод и цинк. Препоръчително е да приемате течности, тъй като тяхната липса в организма допринася за лошото състояние на ноктите.

Как да намерите правилната дължина?

Ноктите не трябва да бъдете прекалено дълги или твърде къси. В първия случай,те са по-податливи на механични повреди,чупене и „белене”. Докато при втория, ноктите ви стават перфектния гостоприемник на бактерии и гъбички, тъй като по-лесно се натрупва мръсотия под късите нокти и само чрез гореща вода би било възможно да бъде отстанена.

Как да премахнете правилно кожичките?

За премахването на кожичките трябва да използвате специални омекотяващи средства за тяхното премахване. С тяхна помощ е много лесно да се грижите за маникюра си и у дома. Необходимо е да нанесете омекотяващото средство за около 2 минути, след това внимателно да отстраните кожичката с помощта на памучен тампон или да ги издърпате(изрежете) със спрециална ножичка за кожички. След това направете лек  масаж с ароматен и успокояващ крем.

Нанасяне на лак

След почистването на ноктите, може да нанесете заздравител за основа.След пълното му изсъхване, поставете един слой от цвета на желания от вас лак. Няколко минъти след това, поставете отгоре топ лак или такъв за бързо изсъхване, за да придадете блясък на вашия маникюр. За жените със светла кожа подходящи са бледите нюанси, а за тези с по-тъмна кожа – земните нюанси и топлите цветове./news359

Париж/Франция

 

1
добавен от: ВЕРА на 18.03.2013 10:41 часа

ако имаме и време, щеше да е още по-добре

2
добавен от: Cvetelina Бранкова на 18.03.2013 12:54 часа

Всяка жена трябва да поддържа добър външен вид, без значение дали има време ли не. Ръцете са много важни, по тях се съди за хигиеността на даден човек
Ако имаш наръфани нокти, лошо.

3
добавен от: миси на 18.03.2013 14:17 часа

правилна козметика з аръце и нокти винаги е решение на проблеми за кавито и да е ръце. а все пак ходенето при специалист не е за пренебрегване!

4
добавен от: михаела на 18.03.2013 14:29 часа

да, добри съвети, но наистина времето е осножен фактор

5
добавен от: Цунка на 18.03.2013 22:33 часа

честно казано маникюрът не ми е приоритет, макар че се лакирам през ден. ще ми се да се будя сутрин и да е идеален.