Tesla Model S представен официално

41
Добави коментар
pavel
pavel

Американският производител на електрически коли Tesla Motors най-накрая разкри официално новия си автомобил Model S. Той е първият сериен седан в света, задвижван изцяло от електрическа енергия, който ще се появи на пазара в САЩ през 2011г. и се очаква да е с цена около 50 000 долара.

Стандартният акумулатор позволява на автомобила да измине 250км. без презареждане, но като опция са предвидени и две по-мощни батерии, с които разстоянието може да достигне 370 и 480км. Самото зареждане ще се осъществява както в стандартни контакти с напрежения 110 и 220 волта, така и на специални станции (440 волта), където то ще отнема само 45 минути и ще струва едва 4 долара.

Tesla Motors все още не съобщават каква е мощността на Model S, но затова пък разкриха неговите показатели. Ускорението от 0-100км/ч. става за по-малко от 5 секунди, максималната скорост, която развива електрическият седан е 208км/ч., а спирачният път при скорост 100км/ч. е само 40 метра.

Външният вид на Model S е доста впечатляващ, като много наподобява тези на Maserati GranTurismo и новия Jaguar XF, което вероятно ще допринесе за популярността му в Европа. В интериора на автомобила има място за петима пътници, но в багажника са интегрирани и две сгъваеми седалки, на които могат спокойно да пътуват деца.