Иво Тонев: Илиан Илиев ще е треньор поне до лятото, идва и Боримиров

1
Добави коментар

Оставката на треньора Илиан Илиев не е приета, потвърди изпълнителният директор на Левски Иво Тонев в ефира на предаването „Пред банята“.

По предложение на Илиан Илиев на „Герена“ се завръща Даниел Боримиров в ролята на спортен директор.

Двамата ще останат на постовете си до края на пролетния полусезон, независимо от резултатите на Левски на терена.

„Разговарях със собственика Тодор Батков и бях категоричен, че оставката на Илиан Илиев не трябва да бъде приемана, защото това не е решение. Играта на Левски не върви и аз си имам своите обяснения за това. Ще има санкции за футболистите, но те ще бъдат оповестени утре, 19 март. Клише е да се говори, че футболът е мъжки спорт. Виждаме, че в други страни и жените играят успешно футбол“, каза още силният човек на „Герена“.

Илиев все още вярва, че Левски може да стане шампион, въпреки загубата на точки срещу Монтана в последния кръг на NEWS7 футболно първенство.

„Този кръг беше много неприятен и за Левски, и за лидера Лудогорец заради равните резултати, но доказа едно – в България се играе честен футбол“, коментира Тонев.

Той хвърли и яснота върху думите си, че „има и други начини Левски да стане шампион“. Синият шеф не е имал предвид някакви задкулисни игри или подкрепа от съдийството. Той не е съгласен и с оценките, че сините са били подкрепяни от рефера Ахмед Ахмед в срещата срещу Литекс от 1/4-финалите за Купата на България.

„Това е несериозно. Дори в края на мача той направи три отсъждания откровено в полза на Литекс и в наш ущърб“, добави Тонев.

Той отхвърли и спекулациите, че договорът между Левски и „Газпром“ е пред провал.

„Нещата са такива, каквито бяха и преди 3 месеца. Наслушах се на всякакви спекулации“, завърши Иво Тонев.