Трима загинаха при стрелба в кв. Димитър Миленков, София

25
Добави коментар
stoineff
stoineff

Стрелба в София

26 годишен мъж загина след стрелба в квартал „Димитър Миленков“ в София , съобщиха от пресцентъра на МВР.

67-годишен мъж Иван влиза в съседския двор и започва да стреля, с незаконен пистолет „Макаров“ твърдят първоначалните сведения. В резултат на стрелбата на място е убит  мъж на 26 години и  две жени -са тежко пострадали съответно на на 28 и 56 години, както и 22-годишен мъж. Те са откарани в болница, с опасност за живота.

Пред бТВ свидетели на случката  споделиха, че стрелецът Иван и убития на място младеж се скарали вчера – Кирил запалил гума, а Иван се скарал, че димът му пречи. Днес Иван отишъл в къщата на Кирил и гръмнал него, майка му, сестра му и пръсъстващ гост.

Стрелецът се е прибрал вкъщи, след което се е самопрострлял. Закаран е в болница в тежко състояние, с опасност за живота. Според съседите му той е нацист и заплашват, че ще запалят къщата му.

56-годишната жена е починала в „Пирогов“ по късно, съобщиха от болницата. Към момента е ясно, че 26-годишния  Кирил е починал на място, а 29-годишната му сестра също е издъхнала в „Пирогов“. Нейното име е Веселка.

Сигналът за стрелбата е подаден на тел.112 към 17.20 часа . Според полицията причината за убийствата е междусъседски скандал.

Според bTV  двама души са загинали, а други трима са ранени при стрелба в София. Изстрелите са били чути около 17.15 часа в района на гара Искър, отново цитираните данни са на СДВР.

Стрелецът е пострадал тежко, но според полицията „има жизнени функции“.

По информация непотвърдена досега стрелецът е бивш военен.

Според  БНТ двама мъже са загинали, а две жени са много тежко ранени при стрелбата. В ромска къща е нахлул близък на обитателите и открил стрелба по хората, които е заварил.

Мотивът за нападението е междусъседски спор за имот. В момента на мястото на инцидента са се събрали десетки роми. Специализирани полицейски сили осигуряват реда в района и полиция.