Миската Деница Планкова: На протестите бях до Мишо Шамара, но не подкрепям как агресивно напада управниците

2
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Избраната в месеца на любовта и виното „Miss Valentine`s“ („Мис Свети Валентин”) Деница Планкова също се включи в протестите и е на път да се превърне в новата „Мис Протест”! 22-годишната красавица, която следва френска филология, изрази гражданската си позиция пред парламента. Деница се присъедини към народното недоволство с короната и лентата от конкурса и мигновено привлече погледите на хората, излезли по улиците. „Miss Valentine`s“ се разхождаше между тълпата с плакат, на който пишеше: „Ако не спрете безобразията, ще изгоните най-ценното от България – красивите жени!“През свободното си време работи в английска фирма. Деница гради успешна кариера и на модел в Малта и Франция, а тази година бе първата българка, която посети седмицата на модата в Париж и дори е успяла да се запознае с някои от най-големите звезди там като Дженифър Лопес, гаджето й танцьора Каспър Смарт и „отчаяната съпруга” Ева Лонгория.

– Миналата седмица ти изрази твоя протест, като застана пред парламента с плакат, на който пишеше: „Ако не спрете безобразията, ще изгоните най-ценното от България – красивите жени!“. Не мислиш ли, че поводът звучи доста несериозен за някои?
– Аз се абстрахирам от политическия формат на събитията и подкрепям исканията на хората за премахване на икономическия монопол.

– Видя ли популярни лица сред протестиращите и кои?
– Мисля, че забелязах един рапър. Ако не се лъжа, се казва Мишо Шамара. Доколкото следя медиите, знам, че той е доста социално ангажиран, но не подкрепям това, че така агресивно напада управниците. Мисля, че протестите трябва да се водят разумно и мирно.

– Предполагам, че си видяла и някой от известните ни политици, които сега обхождат народните протести и ги призовават към собствените им партийни каузи?
– Отскоро съм в България и не познавам политиците ни.

– Добре, всъщност гражданската ти позиция каква е по-точно, за да изясним мотивите ти в детайли?
– Както вече казах, подкрепям исканията на хората относно икономическите проблеми в държавата и най-вече младите да имат възможността да се развиват професионално в собствената си страна.

– Кой плаща сметките ти вкъщи, присъединяваш ли се към плащането на разходи с твоя част от тях, с родителите си ли живееш?
– Да, живея с родителите ми и се старая да им помагам с каквото мога.

– След спечелване на титлата „Мис Свети Валентин” започнаха ли набези от популярни български ергени и плейбой и кои?
– Не желая да цитирам имена… В момента съм съсредоточена в учене и кариера.

– А някой от политическите лидери да те е ухажвал?
– Ха-ха, не и до този момент. Както казах, не съм обвързана с политиката и този тип мъже не представляват интерес за мен.

– Имаш ли си гадже?
– Не, от работата и ангажиментите ми в чужбина нямам време за подобни неща. Хората, които искат да успяват, трябва да са целеустремени. За всичко си има време. Може би в България мъжете се плашат от успелите жени и това е причината да съм сама в този момент.

Светлана Терзиева – СЕСИЛ