Ефектни декорации за градината с малко средства

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Декорации за градината могат да Ви струват доста пари. Различни градински статуи, фонтани и езерца, освен първоначалната инвестиция, ще повишат и сметките Ви за ток и вода. Предлагаме на Вашето внимание няколко ефектни декорации за двор, които можете да си направите сами, а първоначалните инвестиции са минимални.

Морски раковини

Морски раковини можете да си съберете от плажа или да си закупите от магазините за декорации на сравнително добра цена. Разположете раковините в краищата на градината, а ако са по-големи можете да ги използвате като саксии за дребни цветя и растения. Начупените им черупки са чудесна алтернатива на градинския тор. Следващият път, когато ходите на море, съберете достатъчно раковини, натрошете ги и използвайте за обособяване на градинските алеи.

Дървена кофа

За да направите тази декорация ще са Ви необходими дървена кофа, почва и цветя. Сложете кофата изправена, напълнете я с пръстта и засадете цветята в нея. Ето и друг вариант: разрежете кофата през средата и „заровете” получените две половини в почвата, така че частта, къде минава разрезът, да е обърната към пръстта. Засадете цветя в и около двете половини на кофата.

Ръчна количка

Много ефектна декорация за двор можете да получите от старата ръчна количка. Ако не разполагате с такава, си я купете от магазин на старо или някоя гаражна разпродажба. Сложете количката на просторно място, получаващо достатъчно количество слънчеви лъчи. Напълнете я с почва и засадете цветя в нея.

Камъчета

Огледайте се за интересни камъчета по брега на морето или в местния парк. Сложете един голям камък в центъра на лехата, а върху и около него подредете малки фигурки на джуджета и животни. Камъни със средна големина използвайте са рамкиране на цветните лехи или основата на дърветата. С помощта на малки и дребни камъчета можете да си направите страхотна каменна градина. Изберете подходящ терен, премахнете тревата и върху почвата наредете камъчетата.

ки статуи, фонтани и езерца, освен първоначалната инвестиция, ще повишат и сметките Ви за ток и вода. Предлагаме на Вашето внимание няколко ефектни декорации за двор, които можете да си направите сами, а първоначалните инвестиции са минимални.