Новата S-класа на Mercedes: Чакането е към своя край

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Новият Mercedes S-класа ще бъде представен едва през май, но производителят вече изнесе детайли от интериора на луксозната лимузина.

Още по темата

Повече за Mercedes-Benz

» Всички новини
» Всички тестове

С новата S-класа Mercedes иска да остане на върха в луксозния сегмент и не на последно място поради отпадането на марката Maybach от портфолиото на концерна, марката с трилъча звезда е впрегнала максимум усилия при конструирането на новата S-класа.

Като се има предвид ситуацията на изключителни продажби на американския и азиатския пазар (където лимузината се използва предимно като кола с шофьор), за първи път в историята на модела ри новата S-класа център на вниманието по време на процеса на разработване е била версията с дълго междуосие.

Mercedes S-класа с два големи цветни дисплея в пилотската кабина

С първите снимки швабите ни показват как ще изглежда интериора на предстоящата S-класа. На първо време за версията с по-дълго междуосие са подготвени пет различни варианта на седалки, функция за масаж с шест програми и 14 възможности за индивидуално регулиране, частично отопляеми въздушни възглавници, които могат да бъдат оборудвани със системата Hot-Stone-Prinzip. За създаване на още повече комфорт в централната конзола и във вратата е интегрирана система за отопление на обтегача на колана и подлакътниците. Вградена телефонна слушалка, повече прегради за документи, сгъваема масичка за лаптоп – всичко това прави от Mercedes S-класа истински мобилен офис.

В новата S-класа пред водача се разкрива привидно свободно висящо в пространствотоарматурно табло, което е обрамчено с фина светлинна ивица.

Два големи цветни дисплея във формат 8:3 и един екран с размер в диагонал повече от 30 сантиметра образуват командното табло. Левият екран е разположен точно зад волана и заменя досегашното арматурно табло. Десният Touchscreen екран, който е разположен над централната конзола, управлява информационно-развлекателните функции.

Активни аромати както в Maybach

Аудиосистемата също е нова разработка, предните високоговорители са вградени в каросерията и по този начин обемът на напречната и надлъжна греда служи за резонанс. Всички функции на информационно-развлекателната система (радио, телевизия, интернет, навигация, DVD и USB устройства) са на разположение зя всички седалки и могат да бъдат самостоятелно използвани. Съществува и опция да се насладите на Surround-звукова система от Burmester.

Новият Mercedes S-класа е взел от Maybach активното ароматизиране на вътрешния интериор, който се ароматизира с индивидуално избираем аромат. Също така климатизацията е допълнително оптимизирана, като е оборудвана с по-мощна система за филтриране.

Mercedes S-класа с подобрени характеристики за сигурност

За безопасността на пътниците в допълнение към многобройните помощни системи е включена  въздушна възглавница в колана за пътниците на задните седалки и една така наречена „възглавница-чанта“, която има за цел да предотвратява изплъзването на тялото от обезопасителния колан.

Разбира се, новата S-класа на Mercedes дава широка гама възможности за персонализация в обзавеждането на интериора. В допълнение към кожената тапицерия в няколко цвята, метализираните повърхности на бутоните, боядисани в перлен ефект, това осигурява изискана атмосфера за всеки вкус.