Диета от 1200 калории видяна 6540 коментари 3

2
Добави коментар
fruitcristal
fruitcristal

Не е тайна за никого, че добрата диета е диетата, която съдържа малко калории, но е богата на полезни и зареждащи с енергия храни.

На прага на пролетта ви представяме диетата на 1200-те калории, с която можете да влезете бързо и успешно във форма, без да го карате само на ябълки и вода.

Принцип на диетата

Принципът, на който се осланя диетата е намаляване на калорийния прием и ефективното му контролиране. Разходът на енергия и приемът на калории с храната трябва да са в определена взаимозависимост, за да дадат добри резултата и сваляне на килограми. Съветваме ви да направите едно неангажиращо проучване в интернет за това колко калории съдържат определени храни и сами да обогатите диетичния си план, включвайки продукти, които обичате и които биха се вписали в диета, изискваща прием на 1200 калории дневно.

Диетата включва по 3 основни хранения на ден и 1 междинна закуска. Не е добра идея да пропускате хранене, защото това ви гарантира силен пристъп на глад. В резултат на огладняване е твърде вероятно да се нахвърлите върху произволно подбрана храна, което ще опропасти старанието ви през изминалите дни на диета и отслабване.

Примерно меню

Всяко хранене е добре да съдържа по 300-350 калории. За закуска си пригответе смути от 1 чаша замразени боровинки, половин банан и нискомаслено мляко. Като допълнение към него прибавете и една палачинка от овесени трици.

Втори вариант за закуска включва половин чаена чаша овесени ядки, предварително сварени с малко вода или прясно мляко, към които добавете половин нарязана ябълка, 1 чаена лъжица мед и щипка канела.

За обед си хапнете супичка без месо, картофено или копривено кюфте, гарнирано с малко краставичка или домат и една пълнозърнеста филийка хляб. За десерт кисело мляко.

Втори вариант на обеда е интересна салата, която на пръв поглед стряска с комбинацията си от пилешко месо и грозде, но пък е изключително вкусна. Нужни са ви 150-200 грама изпечено или сварено пилешко месо (без кожа), ¼ чаена чаша червено грозде, 1 супена лъжица настъргани или цели бадеми, 1 супена лъжица лека майонеза и 1 лъжица цедено кисело мляко. Всичко това допълнено с нарязана салата (тя е в неограничено количество).

Вечерята може да включва пилешка пържола на грил или скара с гарнитура от ½ чаена чаша боб, 3 малки сварени картофа и една чаена лъжица зехтин. Подправете на вкус.

Друг вариант за вечеря включва средно голямо парче сьомга на скара с гарнитура салата от зеле и моркови, ¾ чаена чаша сварен кафяв ориз и чаша прясно изцеден сок.

Междинната закуска може да бъде плод или кисело мляко.