Деветокласник катастрофира, прати баща си в болница, после и 5-годишно

1
Добави коментар

Снимка: haskovo.net

Деветокласник предизвика две поредни катастрофи, в които пострадаха баща му и 5-годишно момченце от село Узунджово. 16-годишният Ангел Асенов в момента е в полицията където дава обяснения. Баща му пък е в отделението по неврохирургия в МБАЛ Хасково с опасност за живота. Още по-тежко е състоянието на малкия Кирил, който е със счупен крак, ребро и контузия на бял дроб. Лекарите констатират и кръвоизлив в белите дробове, който застрашава живота на момченцето, пише сайтът haskovo.net.

Инцидентите са станали вчера в село Узунджово, Хасково. Около 12:00 часа по обяд, бащата Асен Борисов подкарва своя Голф 2-ка по посока на село Нова Надежда. С него пътува и 16- годишния Ангел. Двамата отивали за дърва, разказа Асен. Ангел накарал баща си да му даде да кара. 37-годишният мъж склонил, защото участъка от пътя бил прав и нямало почти никакъв трафик. Именно на правото обаче момчето изгубило контрол и возилото се преобърнало няколко пъти. Според таткото – спукали гума, иначе Ангел карал с „не повече от 90 км/ч“.

За катастрофата не било съобщено в полицията, въпреки че бащата е бил сериозно пострадал. Техен приятел откарал катастрофиралия автомобил в Узунджово и повикал линейка за Асен. Докато баща му се освестявал в болницата, Ангел отново решил да подкара колата. При тръгване на заден ход, обаче, удря 5-годишния Кирчо.

По случая е образувано досъдебно производство.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти