Артисти и певци подкрепят децата с Даун

5
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Съзвездие от обичани артисти, певци, спортисти и журналисти – Силвия Лулчева, Мартина Вачкова, Графа, Руслан Мъйнов, Тити Папазов, Йордан Йовчев, Део, Ники Кънчев, Албена Михова, Рени, Милен Цветков, Емо Чолаков, подкрепиха каузата на децата със синдром на Даун.

Сдружението на родителите на децата с този синдром стартира кампанията „Истинските приятели не броят хромозоми!“.

Хората у нас раздават тежки присъди, но истината е, че 3-годишната ми дъщеря Яница ме промени към по-добро. Това разказа на кръгла маса вчера журналистката Тони Маринова, която е заместник-председател на организацията.

В Брюксел се наредих на опашка за шоколад, продаде ми го момче с Даун, искам и у нас да бъде така, каза шефът на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов.

Родители споделиха, че лекарите масово ги „съветват“ да оставят детето в дом, за да „не си провалят живота“.

Казвайте ни за подобни грубости, дайте ги на нас, призова акушер-гинекологът д-р Димитър Ленков, който е главен секретар на Управителния съвет на Българския лекарски съюз.

В проектозакона за детето са предвидени наказания за лекари, които не консултират майките как да си запазят детето, обясни още Калин Каменов.

„Тези деца даряват с обич и благодат, от тях ставаш повече човек. Благодаря на майките, поклон пред вас!“, обърна се емоционално Мартина Вачкова.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти