Позицията на Илиана Раева за басейна „Спартак“

1
Добави коментар

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева изпрати открито писмо до медиите, в което изразява своята позиция относно концесията на столичния басейн „Спартак“.

Отворено писмо от Илиана Раева, президент на БФХГ:

Уважаеми дами и господа,

Обръщам се към Вас, обидена и разочарована от факта, че в последно време се изнася невярна информация в медиите, свързана с името ми във връзка с басейна Спартак.

Илиана Раева не кандидатства сама за плувен комплекс Спартак. Спазвайки изискванията на Столична община за пряко отдаване под наем на ПК Спартак спортните клубове по кану каяк с председател Ваня Гешева, борба с председател Симеон Щерев и СК Левски-Илиана се обединиха и подадоха документи в Столична община.

Към г-н Петър Стойчев многократно бе отправяно предложение да се присъедини към това обединение, но той категорично отказа, заявявайки, че ще кандидатства сам за цялото спортно съоръжение.

При среща и разговори със Столична община, проведени през 2011 година и с решение на УС на СК Левски ни бяха предоставени помещения за развиване на спортна дейност на територията на ПК Спартак.

През този период значително подобрихме облика на спортно-материалната база, което доведе до разрастване на дейността на комплекса. Създадоха се добри условия за масов спорт за всички възрастови групи, предоставиха се безплатни занимания за всички професионални спортисти от спортен клуб Левски.

Направените инвестиции до момента са около 800000 лева. Уважаеми дами и господа, спирам дотук! Това е само една част от истината, касаеща ПК Спартак. Надявам се, че след изнесените от мен факти повече няма да се злоупотребява и петни името ми, което съм градила през всичките години с пълна отдаденост и необходимия морал към спорта.

С уважение: Илиана Раева