Renault ще бори BMW X5 с Espace SUV

2
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Петото поколение на един от най-успешните модели в историята на Renault ще смени дисциплината, в която се състезаваше досега. През 2015 г. френският миниван ще се превърне в луксозен кросоувър, който ще се конкурира с автомобили като BMW X5 и Mercedes-Benz ML.

Французите са си наумили да ударят и друг заек със същия куршум. Освен че ще вкара марката в различен сегмент, новият Espsce ще замени и бизнес седана Latitude, чиито продажби не вървят никак добре.

4.8-метровият SUV на Renault ще бъде построен на платформата на Nissan Murano. Това не само ще помогне да се намалят разходите за развойна дейност, а и ще спести средства за проектиране на система за задвижване на четирите колела.

Espace V ще се оборудва предимно с четирицилиндрови дизелови двигатели с мощност от 130 до 180 к.с. Върховата модификация ще разполага с нафтов V6 от Nissan с 250 коня. Вероятно ще има и хибридна модификация.

Мутиралият френски миниван ще бъде представен на автосалона във Франкфурт през септември 2015 г. Стартът на продажбите е заплануван за 2016-а на цени от 40 000 евро.