Катя Михайлова от “Ритон” на 55: Ванга предсказала на майка ми, че ще правя кариера като певица

2
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

На 18 март Катя Михайлова от “Ритон” духа 55 свещички. С брачната си половинка Здравко навъртяха 35 години на сцената като един от най-обичаните дуети и още толкова – под един покрив. Семейството обитава стилна фамилна “хасиенда” в Банкя. Катя и Здравко си спомнят, че всичко започнало като на шега. За един рожден ден на Катя техният приятел – архитектът Борислав Богданов, поднесъл на едрогърдата певица нестандартен подарък – проект за къща. Така нещата по съграждането на дома им започнали и като на шега и майтап стигнали до финалната си фаза. Там канят приятели и роднини на отлежала сливова и отбрани мезета, защото “ракия без мезе е като мъж без мустаци”, смее се половинката на Катя Здравко. Доброта на излъчването им! Добронамереността на посланията е като магия за многобройната публика, която отговаря със същото на кумирите си. Показателен е фактът, че големият български дует е почитан от малки дечица до хора на преклонна възраст. Поредно доказателство, че любовта акумулира любов. Феновете им знаят, че при поредната среща с тях ще получат отново максимален заряд оптимизъм, тънка сатира, прекрасна музика, носеща българска идентичност, и текстове с богата славянска душевност!

Съдбата на нежната половинка от “Ритон” била предопределена

Ванга предсказала, че Катя ще се изяви в шоубизнеса. “Виждам я с желязо в ръка!”, рекла великата гадателка на майката на бъдещата “ритонка”. Тогава двете не могли да разберат, че феноменът от Рупите има предвид микрофон.

Майката на Катя била луда по врачки и шаманки. За всяка по-важна стъпка в живота се допитвала до тях. За разлика от нея щерка й не се доверява много-много на това съсловие. “Ако ми кажат нещо лошо, ще изпадна в отчаяние и страх, ако ми кажат нещо хубаво, ще се отпусна и само ще чакам да ми се случи”, обяснява сдържаното си отношение към екстрасенсите половинката на Здравко.

В името на кариерата двамата правят огромна жертва – отказват се да имат деца

С това признание съпрузите зачеркват слуховете, че по биологични причини не са се обзавели с потомство. Истината е, че на няколко пъти са планирали бебе, но в последния момент се отказвали – още не му било дошло времето. Когато най-после този момент настъпил, годинките на Катя вече не й позволявали да стане майка.

Разбира се, любимите изпълнители на поколения българи не треперят за старините си. Финансовото им благосъстояние е повече от завидно. Навремето не успели да превъртят спечелените рубли в марки и да станат милионери като някои от своите колеги, но си купили лада, за да пътуват по-комфортно по участия.

Естрадни ветерани раздуват обаче, че не красотата и сексапилът на Катя били основната причина Здравко да хлътне по нея, а софийското жителство и високото обществено положение на родителите й. Докато Здравко е роден и израсъл в Кърджали, в съвсем обикновено семейство, и шансът му да остане в столицата и да направи име в естрадата бил почти нулев.

Павлина МИЛУШЕВА