Български милионер смени ролс-ройс с трамвай

21
Добави коментар
chrisbrown2
chrisbrown2

Кризата свали български бизнесмен от ролс-ройса му и го качи на трамвай.

Собственикът на „Свилоза“ Красимир Дачев вече използва това превозно средство, разказа самият той.

До возилото на релси прибягнал не само за да свие мениджърските си разходи, така спестявал и време при придвижването в столицата, съобщава вестник „24 часа“.

„При този трафик в София се хващам на бас, че ако се кача на трамвайчето, а вие на кола, ще стигна по-бързо до центъра“, обясни Дачев.

През февруари бизнесменът, който има хеликоптер и ролс-ройс, бе принуден да затвори свищовското предприятие за целулоза.

„За кризата не трябва да се говори, а да се действа. Непрекъснато бия камбаната, но явно тези, които трябва, не чуват. Нашите монополисти, както и банките, не се държат пазарно. В момента лихвите по старите ни кредити са двойно по-високи. Независимо че няма откъде да ги плащаме.

Същото е, когато всички казват, че сме остров на стабилността. Щом е така, значи не ни трябват пари. А в същото време парламентът гласува, че тези, които имат следприватизационни задължения, могат да ги отложат. Това са противоречиви сигнали към обществото“, казва Дачев и добавя:

„От август започнах да обяснявам: наближава криза, да вземем мерки. Казваха ми да не създавам паника. Рецепторите ми обаче са навън. Ако продавам и купувам тук, щях по-късно да разбера, но експортно ориентираните фирми първи усещат. Предизборното болшевизиране на всички партии пък е толкова смешно, че човек не знае с какви очи да го погледне“.

Според него в кризата „всеки бизнесмен реагира, както намери за добре“.

„Нямам намерение да продам ролс-ройса, даже ще пристигне втори. Поръчал съм го, платил съм преди година аванса. Но положението не е розово. Някои злорадстват – ето сега богатите хора ще видят. Няма да видят. Ако си имал 5 млн., ще станат 2. Проблемът е за хората, които работят ден за ден. Това ме притеснява, това са моите партньори. Искам да се чувстват спокойно, да знаят, че децата им ще завършат, ще имат възможност да ги подкрепят“, завършва той.

източник : http://www.dnes.bg/article.php?id=68737