Как да успокоим упоритите зачервявания в областта на памперса? | Bebok.eu – статии за бременността, раждането, майчинството,…

1
Добави коментар
ikonsulova
ikonsulova

Кожата на бебешкото дупе е деликатна зона и се нуждае от специално внимание и грижи.

Контактът с урина и изпражнения в областта на памперса може да раздразни кожата на бебешкото дупе. За да успокоите кожата и да я предпазите от зачервяване, Mustela® Bebe създаде Витаминен защитен крем. Продуктът съдържа специално селектирани активни съставки с висока кожна поносимост, адаптирана формула, която формира защитна бариера и успокоява раздразнената кожа.

Упоритото зачервяване в областта на памперса е често срещан проблем дори и в случаите на съвестно следване на правилата за хигиена (редовна смяна на памперсите, нежно и внимателно почистване и подсушаване, нанасяне на предпазен крем и т.н.).

 

Подсичането на дупето обикновено се проявява през първата година след раждането и засяга повече от 60% от бебетата.  Причините за проблема може да се провокират от различни фактори – триене на памперса в кожата, смяна на марката на памперса, грубо рутинно почистване, промяна в храната, диария, лечение с медикаменти и т.н. При всички случаи решението на проблема на ранен етап е изключотелно важно. Употребата на подходящи дермо-козметични продукти предотвратява по-тежки поражения, които може да доведат до необходимост от медицинска намеса.

В случаите на умерен до постоянен обрив от подсичане препоръчваме използането на специализиран продукт за третиране на зачервяване и раздразнение в областта на памперса – Stelactiv® Грижа при подсичане на Mustela®. Той неутрализира  трите ензима, на които се дължи възпалението на кожата, като успокоява и почиства (D-Пантенол и Витамин F). Патентованата естествена съставка пептид от лупин успокява зачервяването и ефективно защитава от агресивното действие на урината и триенето на памперсите (благодарение на защитната функция на съдържащия се 10% цинков оксид).

Иновативният подход на Mustela®, основан на постоянното развитие и непрекъснато подобряване на продуктите, предвижда нуждите на майките и здравните специалисти:

www.mustela.bg