Диета за бързо отслабване

2
Добави коментар
tsokala
tsokala

Диета за бързо отслабване

24/03/2013г.

Диета за бързо отслабване

Всеки иска здравословен начин на живот и стройна фигура, но не всеки е склонен да спазва определени правила. Предлагаме ви няколко идеи за постигане на добър резултат в борбата със сваляне на килограми, но още в самото начало е добре да изясним, че само да се ограничим с храненето няма да е достатъчно. Трябва са съчетаем диета и физическа активност.

Предлагаме няколко изпитани варианта, с които да започвате деня:

Английска закуска. Състои се от топла напитка, в това число по вкус може да подберете или чай, или кафе, или топъл шоколад, 2-3 сухара подправени с масло и конфитюр, 1 брой сварено яйце и шепа бадеми;

Американска закуска, която включва топла напитка от чай или кафе, 5 с. л. корнфлейкс, може и мюсли, 1 чаша плодов сок прясно изцеден или 1 чаша прясно мляко нискомаслено;

Френска закуска може да бъде стилно приготвена от топла напитка, в това число изберете кафе, чай, или диетичен топъл шоколад, една шепа сухи плодове, филия бял хляб намазана с масло и резен кашкавал.

Щом вече сте закусили стабилно може да започнете деня с ходене пеш в разстояние от 5 км. Това се равнява на 10 000 стъпки, които се извървяват в рамките на 90 минути. Не се плашете от тези цифри, в началото може да ви се струват стресиращи, но съчетани с приятна музика или компания минават много бързо, а не забравяйте, че всяко движение е физическа дейност, която си струва похвала.

За да ви улесним и успокоим, само ще добавим как може да съчетаете полезното с приятното. Ходенето до работата пеш, качването по стълбите, чистенето и домакинстването, пазаруването са все дейности, при които навиваме километри. В това число се отнася и карането на колело, бягане на стадиона, коремните преси, изкачване на 10 етажа и други. Разбира се не всеки ден, но правете физическа дейност, която да разтуптява сърцето ви, да покачва адреналина и да ви кара да се потите поне 3 пъти в седмицата. По този начин ще съчетаете добрата диета със стягане на тялото, сваляне на талията и здравословен живот.

За добрата диета е добре да запомните, че дъвченето на храната трябва да става бавно и продължително, така и чувството за ситост ще идва по-бързо, а и количествата на приетата храна ще са значително по-малко.

По време и между храненията приемайте много течности под формата на минерална вода, чайове, сокове, млечни задължително ниско маслени млека. Плодовете също са добра алтернатива за между 

храненията.

Към всичко това можете да прибавите и л-карнитин, който значително ускорява топенето на излишните мазнини. Приемайте го 20-30 минути преди вашата разходка и ще останете изненадани от резултатите, които се постигат с този така популярен продукт. Ето и някои продукти, на които си заслужава да се спрете – l-carnitine, Allmax l-carnitine, както и течен л карнитин.