Хималайската сол е безвредна и полезна за организма

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Твърдението, че съществува здравословна сол е странно, но и вярно. Всички знаем вредата от обикновената сол и влиянието и върху здравето ни. Хималайската сол прави точно обратното. Тя е истинско природно чудо, съдържащо повече от 84 химични елемента. Има съвършена кристална структура, създадена в Хималаите – най-големия енергиен център на Земята. Абсолютно натурална е и често е наричана „бяло злато“, въпреки розовия си цвят.

Хималайската кристална сол се е образувала в резултат на специфични геоложки процеси преди 250 млн. години. Розовият й цвят се дължи на железните атоми, включени в кристалната й решетка. В състава на солта освен желязо, влизат сяра, калций  и натрий, който е в значително по-ниско количество, отколкото в обикновената готварска сол. Това прави задържането на вода в организма невъзможно. Тази сол има и здравословни качества. Тя помага при детоксикация и нормализира кръвното налягане./news359

Мюнхен/Германия

 

1
добавен от: Даниела на 26.03.2013 11:18 часа

Най-добрата сол наистина. Малко трудно е да готвиш с нея, защото не осолява добре, но иначе на вкус няма разлика от обикновената.

2
добавен от: Stanko на 26.03.2013 11:19 часа

za pryv pyt chuvam za takava sol. kyde moje da se nameri, zashtoto nikyde ne sym q vijdal. Akon naistina e tolkova polezna po dobre da izpolzvame neq.

3
добавен от: Лея на 26.03.2013 11:47 часа

много приятно изглежда с този розов цвят и наистина е много здравословна