Жената на Мирослав Йончев: 20 адвоката отказаха защитата на съпруга ми!

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

След като арестуваният за участие в организирана престъпна група, оглавявана от Алексей Петров, Мирослав Йончев бе пуснат под гаранция, в обществото продължава да битува пълна неяснота по обвинението. Разследване на “ШОУ” се опитва да осветли темата. Доколкото това е възможно… Моделът и носител на куп титли беше арестуван през миналата година и престоя 9 месеца в ареста. По същото обвинение бяха прибрани считаният за дясна ръка на Алексей Петров – Антон Петров-Хамстера, и бодигардът на Трактора – Цвятко Цветков. Единственият свидетел до този момент срещу Йончев е миската Ралица Тодорова, чиято корона бе „свалена” лично от титулувалата я през 2008-а модна мениджърка Меги Савова.

Според досега известното Ралица Тодорова признава, че проституира, макар че е омъжена. Има свидетели, че тя е работила на т.нар. витрини в Белгия, което се свързва със схемата за износ на проститутки в тази дестинация от групата. Бившият съдружник във фирмата на Мирослав Йончев „Май ейджънси” – Вълчин Гаров, още не е разпитан. Знае се, че малко преди ареста на Йончев Гаров му е предложил да прехвърли дяловете си – 66 %, на него и така фирмата става изцяло собственост на Мирослав.

Обвинението при ареста на Йончев първоначално е… “притежание и разпространение на порнографски материали”. Скоро след това то е отхвърлено и трансформирано в “съучастие в организирана престъпна група за осигуряване на манекенки за сексуслуги на лица от политическия елит”. На този етап дело не е образувано, а медиите работят предимно по слухове, тъй като няма достъп до документите от досъдебното производство.

Вестници писаха, че ставало въпрос за строга йерархична схема, по която са били предавани парите от сводничеството – Ралица Тодорова и Николай Пиронков са ги предавали на Йончев, а той от своя страна – по-нагоре в йерархията. Мирослав пък твърди, че не познава Алексей Петров, а с Антон Петров се знаели покрай спортните зали…

И до днес обаче продължават да се тиражират версии, поддържащи обвинението срещу Мирослав Йончев. Репортер на БЛИЦ откри него и съпругата му Симона и потърси тяхното мнение за случващото се. Ето какво сподели пред наш репортер бившият “Мистър България”: “Арестуваха ме с Антон Петров-Хамстера. С какво обвинение?! – Разпространяване на порнографски материали!

Изсмукано от пръстите, без нищо налице – колкото да има някакво обвинение за арест. Идват барети да ме арестуват, правят го силово, парадно. Излиза вътрешният министър и дава изявление в сутрешния блок на Тв7, после вестниците започват да пишат, че съм фигура в шпионска мрежа за сексуални услуги на политици от лявото политическо пространство и пр.

Обвинението за порнографските материали веднага отпадна и почнаха други „сценарии”. Преди две години бях гей, после щях да умирам от СПИН, накрая излязох „шпионин”. Аз нямам понятие от всичко това – кой и защо се е прицелил точно в мен. Но малко по малко започнах все пак да проумявам, че вероятно зад него стоят някакви големи интереси от политически характер – какви точно, няма как да зная – не съм фигура от този елит. Сам по себе си не е възможно да съм някаква цел – на когото и да било – аз съм Господин Никой в тези среди. По-скоро си мисля, че съм някаква брънка от нещо друго, което е цел. Но защо?! 9 месеца в 12 квадрата килия си задавам този въпрос…

Единственото логично нещо, до което съм стигнал, е че като световен шампион името ми е популярно и е било удобно да бъде използвано за шум, а по този начин да бъдат ударени други хора. Редуват във вестниците – моя снимка, снимка на Хамстера, снимка на Първанов. Наближиха заседания за мярката ми за неотклонение и вестниците услужливо излизат с някакви измислени версии, в които аз не можех да се разпозная. Едно нарочно сатанизиране започва на образа ми в обществото.

Поставят ме на строг режим, който се дава на убийци, на рецидивисти и т.н., почват да пишат за манекенки, на които са им рязани лицата да излизат измислици как съм ходил на летището и съм събирал пари и пр. Изкарват ме бандит от класа! Обвързват ме в схема с Антон Петров. Изкарват ме роднина на Алексей Петров. Да уточня, че с него даже не се познаваме. Какви са доказателствата срещу всичко това? „Женената госпожица” Ралица Тодорова я арестуват на летището с мъжа й и министърът излиза и казва по телевизията, че е осуетен опит за „отвличането” й.

Правят призналата се за проститутка свидетел. Тази жена хвърля един разказ, който е в прокуратурата – нямам право да изнасям факти от него. Аз и Цвятко тренирахме в една зала – водим нормален разговор между нормални хора. В показанията на няколко момичета, разпитвани за мен, няма нищо компрометиращо. Единствената, която говори лъжите, е Ралица Тодорова. Мисля, че някой с нещо я държи и тя е принудена да лъжесвидетелства. Аз не съм сводник! Опетниха името ми, за да се боричкат помежду си. Но защо мен избраха за “спаринг-партньор” и стовариха всички удари върху семейството ми?! – този въпрос не ми даваше 9 месеца мира и не ми дава мира и в момента”, заяви пред БЛИЦ Йончев.

Съпругата му Симона го допълва: “9 месеца нито един разследващ журналист не се поинтересува от истината, а в медиите Миро беше буквално сатанизиран като образ. Когато почнах да му търся адвокати, всички в началото казваха: “О`кей, ще го поемем, даже за без пари за това момче, което е донесло толкова награди на България” и… след това се отказваха с приблизително едни и същи думи: „Делото ще е трудно, защото процесът е политически!”. Как така политически?! – питах, но те ми отговаряха само със: „Съжаляваме!”.

По този начин, без да преувеличавам, водих разговори с 20-ина адвокати! Накрая вече двама се съгласиха – бившият вътрешен министър Виктор Михайлов и Мариана Тодорова, която е адвокат и на Златко Баретата – в момента те са адвокати на мъжа ми. Лошото е, че тези адвокати влязоха на много късен етап от следствието – още се запознават с всичките там измислици. Предишните пък, които имаха представа за какво става въпрос, се отказаха – просто са се изплашили и не искаха да рискуват.

В крайна сметка обобщеното мнение на юристите бе, че целият процес е скалъпен и е пълно безумие! В момента тече досъдебно производство. Някои казват: „Бавят нещата, защото чакат да видят накъде ще духне политическият вятър. Ако духне на тая посока – о`кей, ако не – не се знае какво ще стане…”. Но какво общо има Миро с цялата тая голяма политика?! Той не знае друго освен спортната зала! Държаха се жестоко с цялото ни семейство! Баба му не можа да преживее ареста и почина. Аз съм я гледала – трепереше като лист и само плачеше – тази гледка никога няма да ми се изтрие от съзнанието! Бях сама с детето и една възрастна съкрушена жена…

И ако има Бог, нека тези, на чиято съвест лежи това, да видят техните си майки и близки хора в такова състояние! Миро не можа да се сбогува с жената, която го е гледала. Не го пуснаха на погребението й. Сякаш е убиец или долен престъпник-рецидивист, който ще избяга от гробищата!… Съсипаха живота ни със скалъпени лъжи! Мъжът ми не е престъпник, той няма общо с нищо с онова, което се съчинява по негов адрес”, убедена е Симона.

Адвокатът на Йончев – Виктор Михайлов, също логично пледира: невинен. Заварваме в офиса му бившия министър на вътрешните работи в правителството на Любен Беров малко преди да тръгне за погребението на съдебния медик Йордан Калчев. Ето какво каза той пред репортер на БЛИЦ: “На етап досъдебно производство не е редно да разискваме каквото и да е и аз съм против всякакви такива интервюта, защото има вероятност те да навредят и да се тълкуват по некомпетентен начин. Мога само да ви кажа, че вярвам на клиента си!

Но компетентен да говори по този въпрос е само съдът – нито аз, нито прокуратурата, защото сме страна, а единствено съдът. Има следствена тайна, забранено е да се изнасят от делото каквито и да било обстоятелства. Този, който ги е изнесъл, подлежи на наказателна отговорност. А нещата са сериозни, защото законът казва, че самото участие в организирана престъпна група, дори и да не си извършил някакво престъпление, е наказуемо по закон. Срещу Мирослав Йончев е повдигнато такова обвинение за участие, а дали има доказателства, че е участвал в трафик на жени, няма как да ви говоря в момента. Мога само да кажа, че Ралица Тодорова има такъв сайт, работила е в Белгия, но не ме карайте да говоря повече…

Принципно у нас малко се правим на по-големи католици от папата. Проституцията е узаконена в много цивилизовани страни в света, и то при много легален режим – проститутките си плащат данъци, като всеки друг работещ гражданин и пр. Никой досега не е успял да се справи със съществуването на тази древна професия. А законът у нас счита, че дори и доброволно тези жени да са искали да излязат, за да упражняват тази професия, това е престъпление. Разберете – откакто свят съществува, има проституция и никакъв закон не може да промени този факт!…

Има едно решение на Върховния съд за трафика на хора, написано по такъв начин, че практически всеки гражданин може да бъде обвинен в такава дейност. Ванко 1 (друг негов известен клиент – б.а.) го осъдиха заради една от проститутките, която не е намерена и не е разпитвана, а другите две им прочетоха показанията пред съда, като казаха, че не могат да бъдат намерени. И накрая Ванко 1 го осъдиха и лежа 4 години в затвора”, коментира пред БЛИЦ казусите на двамата си ВИП клиенти ексминистърът и настоящ топадвокат.

Еми МАРИЯНСКА/БЛИЦ