SEO конференция. Конференция за Оптимизация на уеб сайтове. | Интернет маркетинг и реклама

5
Добави коментар
bgboy
bgboy

За да обобщя услугите в интернет маркетинга, прилагам и графика от eMarketer

И след това дълго отклонение се връщам на страхотната новина за първата у нас SEO конференция.

До ското термина “оптимизиране на уеб сайт” беше почти непознат. Но с навлизане на интернет сред масовата аудитория, все по-често компаниите които искат да имат уеб сайт или вече имат такъв, казват на своите уеб студиа “Може ли да излизам на първо място в Google?”.
Тази повтаряща се фраза накара повечето компании предлагащи разработване на уеб сайтове да се замислят върху въпроса “Не е ли редно вече да създаваме уеб сайтове, които да бъдат оптимизирани за търсачки?”

Ето защо напоследък стана модерно да се говори за SEO – Search Engine Optimization. Разбира се като всяка нова мода или тема, и оптимизацията на уеб сайтове почна да се преекспонира и дори всяка компания правеща уеб сайтове започна да предлага тази услуга. Всичко това е страхотно, защото оптимизацията на уеб сайтове в световен мащаб е сфера която върти милиарди долари, у нас тя тепърва прохожда, но като наблюдавам темповете с които се развива смятам че скоро почти всяка компания ще търси подобен род услуги.

Във връзка с всичко по-горе написано, дойде времето в което да се случи първата конференция по тази тема. Не знам дали сте запознати но конференциите на тема Search Engine Optimization и Search Engine Marketing са често срещани.

Ето двете най-известните конференции:

Search Engine Strategies конференция за SEM/SEO – интернет маркетинг и оптимизация на уеб сайтове

Search Marketing Expo, една от водещите световни конференции за search маркетинг. Вярвам че някой ден и в България заедно с тях ще направим една страхотна конференция с участие на български и западни лектори

Идеята за първата Българска SEO конференция се е родила на среща между някои от най-известните в SEO обществото личности:

Огнян Младенов – Oggin.net, Dao.bg, SEOM фирмата предлагаща услуги в сферата на оптимизация на уеб сайт, маркетинг и реклама в интернет
Пламен Томов – повече известен като bgkulinar, или уеб сайтовете му БГ Кулинар, личният му уеб блог Placecasting.com
GEO – известен с уеб сайтове Izgodnobg.com и перфектната оптимизация на уеб сайтовете на онлайн групата на Инвестор.БГ която е правил до преди известно време
Мартин Христов – известен с уеб сайта Webmasterbg.com

Това са основните хора “виновни” за организацията на това събитие. Ние от дигитална агенция Interactive Share също помогнахме с каквото можем. Има и много други хора, които са помогнали за организиране на конференцията.

Ето повече информация за програмата на SEO конференцията.

Искам да благодаря на спонсорите и партньорите на SEO конференцията, без които мероприятието нямаше да се случи, това са:
Генерален спонсор на събитието
Laptop.bg – лаптопи и аксесоари за преносими компютри.

Спонсор Superhosting.bg – хостинг и домейни.

В залата ще има безжичен интернет благодарение на Nexcom.bg – Wimax интернет

За огромното желание на хората да се запишат говори това, че няколко седмици преди събитието залата е пълна, като имайте в напредвид че SEO конференцията е комуникиране единствено чрез няколко уеб сайта, Facebook.com и чрез чат програми.

Тоест събитието провокира невероятен интерес от страна на хората, което ни радва много.

Ами май това е всичко което исках да споделя с вас. На тези с които ще се видим на 10 април им казвам до ското а не хората които не успяха да се вместат в тези 340 човека, им казвам на следващата SEO конференция да бъдат по-бързи в регистрацията, защото явно темата има небивал интерес от страна на хората занимаващи или интересуващи се от интернет маркетинг и оптимизация на уеб сайтове 🙂