Параскева Джукелова: У нас актрисите ги избират по купони

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

* Параскева Джукелова: У нас актрисите ги избират по купони

– Къде се намерихте със съпруга си Виктор Божинов?

– В НАТФИЗ. Той беше във втори курс режисура при Христо Христов, а аз – вече актриса в Народния театър. Преподаватлят Александър Балабанов, лека му пръст, един ден ми каза, че някакъв студент искал да снима нещо с мен. Запознахме се с идеята само да работим. Направихме едно студенстко филмче и постепенно намерихме много общи интереси и флуиди.

Моментът, в който видях Виктор, разбрах, че той е за мен. Всяко харесване в живота става в първите няколко секунди на запознанството. Той пък си е имал нещо наум, още когато за първи път ме гледал в „Сезонът на канарчетата“, но никога не си бил представял, че ще заживеем заедно.

– Прекалявате ли със задоволяването на капризите на дъщеря ви Калина?

– Тя е на три и половина. Май прекаляваме със задоволяването на капризите й – не можем да се усетим кога да сме строги. От една страна е лесно да задоволиш прищевките й, защото се успокоява и е щастлива. От друга майка ми е много против това и смята, че я разглезваме. Знам, че е така, но съм мека Мария…

* Павел Писарев: Капитализмът вече не е сладка, а смърдяща мушмула

– Бойко Борисов, сдаде властта под напора на протестите. С какво господин Писарев, кабинетът му ще остане в историята?

– Кабинетът Борисов ще остане в историята като поредното правителство на прехода, което не изкара пълният си мандат и бе прогонено от излезлите на протест народни маси. Ще остане построеното през това време и както винаги изгладувано от народа. – Не е ли прибързано да се смята, че БСП би се изравнила, дори би надминала ГЕРБ на предсрочния вот? – Това ще се разбере след месец на самите избори. Да почакаме. Сега има само предположения. Но очевидно голямата предишна дистанция между БСП и ГЕРБ е съкратена рязко.

* Шоуменът Венци Мартинов: Гриша Ганчев ми плати огромен хонорар след победа на „Литекс“

Естествено Венци Мартинов придобива всенародна известност с имитирането на Тодор Живков. Никога не е имал проблеми с властите заради това. Преди демокрацията разказва вицовете и истории за него само пред най-близки приятели и много се пази. По едно време тръгва слух, че е започнал да имитира Живков по поръчка, даже самият комунистически вожд му бил разрешил лично да прави това още преди 10 ноември 1989 г. и дори го е закрилял. „Нищо подобно, тези слухове дори ме амбицираха да си извадя удостоверение, което показва, че нямам и не съм имал никога нищо общо със службите на Държавна сигурност и Военното разузнаване“ отговорно заявява комикът.

Признава обаче, че покрай имитирането на гласа на Тодор Живков създава много интересни запознанства. „И до ден-днешен, когато с този глас бъзикам особено по-стари кадри на някогашната партия, те изпитват огромно удоволствие и много се смеят“, казва Венци. След 10 ноември и до ушите на Тодор Живков стига слухът, че по сцените из страната най-добрият му имитатор е Венци Мартинов и по свой познат изпраща специални поздрави на комика.

На едно представление, дни след демокрацията, когато вече спокойно може да имитира Тодор Живков, Венци прави и песен за него по мелодията на „Елате ни на гости“ на дует „Ритон“. През 1990 г. тя се върти нон стоп по радио и телевизионния ефир. Печели с нея и „Златният кос“. В нея, имитирайки гласа на Живков, пее: „Имате си нов партиен шеф, казвате – избрали сте го с кеф…“

Преди време, на някакво парти, комимикът се засича и с внука на партийния вожд – Тодор Славков. „Много ми се заразва, и ми вика „дядо“, смее се Венци.

* Пролетта е сезонът на самоубийствата

След поредицата от самозапалвания у нас Министерството на здравеопазването разпореди на Регионалните здравни инспекции да изготвят и стартират комплекс от мерки за оказване на психологическа помощ за превенция на самоубийствата. Предвижда се също специалисти да извършват и антикризисни интервенции сред очевидци на самоубийства, при които има риск от възникване на посттравматични психични последствия.

Темата за самоубийствата стана актуална след няколкото трагични случая от края на миналата година насам, затова продължаваме да я осветляваме от различни гледни точки. В бр. 11 на в. „Жълт Труд“ от 13 март разговаряхме за същността на самоубийствата и за хората, които ги извършват, с психиатъра д-р Владимир Сотиров. Днес даваме думата на д-р Тотко Найденов, главен редактор на в. „Български лекар“, който още през 1992 г. издаде единствената книга по темата у нас – „Защо и как се самоубива българинът“.

* Талибани, партизани и откачалки вилнеят в нета

Интернет потребители търсят работа като партийни хейтъри, други възраждат мустаците, трети тъпеят

* Любовница ражда две деца на Никола Танев

Художникът не се решава на развод и остава със съпругата си

Тези и други интересни четива търсете в новия „Жълт Труд“ от 27 март!

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти