Психоаналитик в София

7
Добави коментар

Доктор Огнян Димов,
психоаналитик в София

Психоаналитичните сеанси, провеждани от мен, дават добър резултат още в самото начало на лечението. Като психоаналитик с международен опит се опитвам да приложа всичко научено през годините, както от университета по психоанализа в Париж, така и от терапевтичната ми практика в една от централните парижки клиники.

Приемам пациенти в София за индивидуално лечение. Практикувам и семейна терапия. Добрият резултат в психоаналитичната работа се дължи най-вече на индивидуалния ми подход към всеки отделен пациент, към неговите тревоги и безпокойства.

Д-р Огнян Димов, психоаналитик и психотерапевт.

Завършва СУ „Св. Климент Охридски“ с отличие. През 1999 г. защитава докторат по философия и психология.

От 2000 до 2010 г. живее и работи във Франция. Прави втори докторат по психология, философия и теология в един от най-големите в света изследователски центрове с проф. Юта Шерер, световно име в сферата на хуманитаристиката. Всички тези дипломи му позволяват да защити специализирана степен по психоанализа в Университета по психоанализа в Париж. Работи в една от централните парижки клиники като клиничен психолог и психоаналитик. Член е на Европейската психоаналитична асоциация. В момента има частна психоаналитична практика в София и Париж.

Психоанализата е метод, чрез който стигаме до дълбините на несъзнаваното. Към психоанализата се обръща този, който не успява да управлява своите тревожности, безпокойства, своите комплекси и чувството за малоценност. Това е методът, единствен в днешно време, който едновременно предлага решение на травмите от миналото, възстановява човешката идентичност и реинтегрира човека в социалния живот. Чрез психоанализата личността започва да управлява своя духовен живот, който е в основата на всичко, и да работи за своето духовно израстване. Психоанализата работи с различните видове депресии, страхове, фобии, невротични и психотични състояния.