Спално бельо с ухание на пролет

1
Добави коментар

 

Когато се сменят сезоните, всички домакини започват основно почистване на жилищата си. Подобно на птиците, които започват да вият гнезда на пролет, така и хората искат да променят нещо в своя дом. Един начин за стимулираща сетивата промяна е да се купи ново спално бельо. Учудващо е как само с едно ново облекло за спалнята, в помещението сякаш става по-уютно и приятно, а сънят идва по-бързо.

 Сред красивите спални комплекти от http://spalno-belio.net се откриват и такива, върху които греят пролетни цветове. Освен с красотата си, материята от която са изработени изпъква с още много качества. На първо място е естествения произход на материалите, което осигурява въздух на кожата на спящия. Естествените материи са много комфортни, те държат хладно през лятото и топло през зимата. За сравнение – синтетиката прави точно обратното. Със спално бельо изработено от изцяло изкуствена материя едва ли някой би могъл да се наспи добре.

Материите не винаги са еднородни, създадени от един и същ материал. В повечето случаи естествените материали се смесват с част от изкуствена материя, което повишава експлоатационните качества. Такива материи не се мачкат прекалено при пране, а и се изпират добре. При прането на спално бельо с изрисувани множество цветя и растения върху него е добре да се ползват перилни препарати с ухание на подобни цветя. Тази идея, комбинирана със спално бельо от www.divdom.com, превъща спалнята в истинска цветна поляна, раззеленила се напролет.

 При избора на перилни препарати за спалното бельо има някои тънкости, които дават допълнителен бонус към комфорта. Има прахове за пране, след чиято употреба спалното бельо не омеква, въпреки омекотителя. Това много влошава усещането при допир, защото материята е груба и твърда. В такъв случай, вместо обикновен прах е по-добре да се вземе течен препарат. Към него се добавя омекотител от същата марка и дори серия – тогава ароматите си подхождат. В такова спално бельо е особено приятно да се спи, докато в спално бельо, което е твърдо, а ароматът на праха за пране е много по-различен от този на омекотителя, човек може дори да загуби съня си, без да знае защо.