Безумни джаджи за разкрасяване

2
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Манията да изглеждаме по-красиви е родила не само пластичните операции и безброй приятни и болезнени процедури, но и, меко казано, невероятни приспособления за постигане на заветната цел.

Уред за изправяне на нос

Всички, които искат да имат прав нос, но не могат да си позволят скъпата пластична операция, могат да заложат на приспособлението за изправяне, създадено специално за тази част на тялото. То се прикрепя за ноздрите, а японските му производители препоръчват да се носи по 20 минути на ден, по възможност, ако няма други хора наоколо. Изобретението, което струва 51 долара, е направено от силикон и полипропилен и трябва да „помогне да балансира и повдигне костите и контурите на носа”.

Приспособление за разреждане на космите

За мъжете, които не искат да плашат жените с многото си „вълна” по тялото, но и не искат да стават като голи охлюви, е създадено следващото приспособление. То напомня гребен, с който да бъде разресана най-косматата зона, за да бъдат орязани част от космите. Създадени са дори няколко разновидности според това колко „растителност” трябва да остане по тялото.

Очила против бръчки

Новото оръжие срещу бръчките около очите са специалните очила „Меджикара”. Или поне така твърдят производителите им. Изобретението напомня повече на скиорски очила, които отвътре са снабдени с минимасажорчета със специален дизайн. Те прилагат лек и нежен натиск върху проблемните места, „връщайки увисналата кожа около очите там, където някога е била”.

Приставка за нацупени „патешки” устни

Приставката за нацупени „патешки” устни всъщност се казва Face Slimmer (Изтънител за лице), но наименованието й е по-скоро подвеждащо. Целта на приспособлението е да научи приносителките им да правят перфектните нацупени устнички, които са толкова ужасно популярни сред тийнейджърките, умиращи да се снимат в огледалото в тоалетната. Пластмасовата джаджа се прикрепя към устните, като ги държи непрекъснато отворени. За да се постигне търсеният ефект обаче, докато се носи приставката, трябва да се правят и упражнения, които представляват произнасяне на всички гласни на висок глас два пъти на ден по три пъти всяка в рамките на минута. По неизвестна причина производителите препоръчват това да се прави по време на душ. Вероятно, за да може момичето да не умре от срам, ако някой я види и чуе.

Огледало за прикачване към мобилен телефон

Някои жени изпадат в ужас, ако не се гледат в огледалото поне по 30 пъти на ден. За тях, а и за всички дами, на които може да им се наложи да използват този неизменен аксесоар от несесера, е създадено следващото приспособление. Прикачено към телефона, малкото огледалце не само ще бъде винаги подръка, но може да се използва и като подпора за поставяне на джиесема в изправено положение.

Ръчен сешоар за нокти

Съхненето на лака винаги е доста досадно, особено когато след дълго чакане случайно докосване до твърд предмет развали перфектния маникюр на някой от ноктите. Вече са измислени доста електрически машинки за сушене на лака, но тази е идеална за местата, където често спират тока, тъй като работи чрез усилието на несъхнещата ръка. Освен това с малко желание той може да бъде направен и в домашни условия.

С помпа като тези на старите домашни апарати за мерене на кръвно се създава въздушен поток, който се разпределя в пет тръбички. Пръстите се слагат под всеки от тях и след няколко минути упорито стискане на помпата резултатът е налице. Тепърва обаче започва разкрасяването на другата ръка, която вече може да се е „уредила” с мускулна треска от непрекъснатото стискане на юмрука.

Бижута, променящи формата на лицето

Ако бижута, дрехи, шалчета и всякакви други аксесоари са ви писнали безкрайно, може да стигнете и дотук да си купите бижу за промяна на формата на лицето. Всъщност това леко безумно „изобретение” повдига или сваля кожата и променя контурите на лицето, като го поставя в доста странни позиции. Производителите се хвалят, че това е като временен лифтинг, който придава и неповторима индивидуалност.

Машинка за разтягане на шията

За тези, които се притесняват, че имат къс врат или пък брадичката им непрекъснато опира в яката на блузата или ризата, вече има решение. С машинката за разтягане на шията те могат да променят това. Около врата се поставя специален обръч, който са напомпва с въздух и „нежно разтяга задната част на врата, за да осигури освежаващо усещане”. За да изглеждате като почти напълно луд с тази машинка на врата, трябва да се бръкнете с 26 долара.