Трима свили чановете от „Време разделно“, за 4 дни полицията ги хвана

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Родопски овчар си получи ценни чанове за 16 хил. лв., откраднати от мним тв екип. Скъпите хлопки на Минчо Гърбелов му бяха задигнати чрез лъжа, че са нужни за заснемането на тв филм.

Трима непознати отишли при 69-годишния овчар, представили се за служители на телевизия и поискали да ползват колекцията му срещу наем от по 700 лв. до 1000 лв. на ден.

“Рекох, че щом са от държавна телевизия няма да лъжат, обещаха да се върнат и да подпишем договор, затова ги дадох. И друг път съм ги давал да снимат филми”, разказа овчарят.

Телевизионерите не се появили, бай Минчо звъннал в Широка лъка, където уж щели да снимат, и се усетил, че е измамен. Овчарят сигнализирал в полицията и след 4 дни мнимият тв екип от трима мъже е заловен в района на Девин. Чановете били скрити във Велинградско.

Валери Шуманов от пазарджишкото с. Аканджиево получи 7 месеца реален затвор за кражбата като организатор. Присъдата е окончателна, съобщиха от Окръжна прокуратура – Смолян.

Чановете ми са уникални, някои от тях са на два века, други съм ги събирал от 50 години. С тях са снимани 5-6 филма, сред които и “Време разделно”, казва бай Минчо. Той гледа стадо от над 350 овце и кози.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти