Очила според формата на лицето – мисията възможна

1
Добави коментар
kufeiko
kufeiko

Лятото наближава, дори и да не ни се вярва, гледайки времето навън. Хубаво е да сме подготвени отрано и да разполагаме с идеалните слънчеви очила още преди живакът в термометъра да прехвърли 20 градуса. Понякога намирането на перфектните очила не е лено начинание. Представяме ви нашият гайд, който ще ви улесни в избора на най-важния летен аксесоар според формата на лицето ви.

Сърцевидно лице

Сърцевидното лице като на Рийз Уидърспуун се характеризира с широко чело, по-тясна линия на челюстта, високи скули и тясна брадичка. Подходящите очила за тази форма на лицето са модерните котешки очи – те ще подчертаят добрите страни на лицето ви най-добре.

Овално лице

Ако имате овално лице като Джесика Алба, ще ви бъде изключително лесно да си намерите слънчеви очила. Този тип лице се характеризира с балансирани пропорции, тясно чело и линия на челюстта и типично високи скули. Вие сте късметлийки и на вас ще ви отиват всякаква фрома слънчеви очила. Все пак ви препоръчваме да пробвате авиаторски очила или очилата тип Джаки Онасис. Изключително модерен тренд в момента са авиаторските очила с цветни стъкла, така че ако сте експериментаторски настроени, пробвайте този вариант.

Кръгло лице

Според специалистите кръглото лице като на Камерън Диаз има еднаква ширина и височина и се характеризира с меки извивки без почти никакви остри ъгли. Ако имате такова лице е добре да изберете очила с по-заострени рамки, които ще хармонизират лицето . Пробвайте очила с квадратни рамки или класическите Blues Brothers слънчеви очила.

Квадратно лице

Лицето с квадратна форма като на Меган Фокс обикновено е пропорционално на височина и ширина. Характеризира се със силно изразена челюст, квадратна брадичка и широко чело. Пробвайте кръгли очила – те ще откроят вашите най-добри черти.