Да направим лампа от хартия или МДФ

1
Добави коментар
shtebetovska
shtebetovska

Има хора, които са способни да творят красота. Hannah Nunn  се вдъхновява както от светлината, така и от естествените материи за да създава прекрасни лампи.

Как се прави лампа от хартия?

Първоначално, през 2001 година, започнала да прави поздравителни картички, които продавала в книжарници. Истината е, че изяществото от ръчно направените хартиени картички, щеше да продължава и до днес, ако един ден Хана не протегнала случайно една от картичките към светлината. От този ден всичко се променило. Заинтригувана от великолепието на сенките, Hannah Nunn започнала да се интересува от Дизайн на осветление, а само след две години създава свой шоурум. Там тя продава уникални лампи, изработени ръчно от нея.
Красиви цветя, нежни глухарчета, изящни стебла… са изрязани на ръка и сякаш са посипани по пергамента. Светлината от лампите създава уютна и топла атмосфера в интериора. Сложните детайли са изработени с маниакална прецизност и вкус.
Просто идея: ако вътре се постави фолио или светлоотразителна хартия може би светлината ще е още по-мека, като през филтър… А ако тези лампи се изработят от МДФ или плексиглас, и се направят, например, кръгли прорези…Вътре чудесно биха могли да се монтират светодиодни лампи, а защо не и LED ленти по вътрешната страна на МДФ-а или плексигласа… Или пък, изрязани елементи с форма на рибки, елегантно висящи от тавана и сякаш плуващи в нищото…Или изящни лампи направени от оризова хартия с декорации отгоре…Всичко, което ви трябва е LED лампа с хубав дизайн и подходяща форма…Защо не си направите неповторим полилей?!
Хайде, усмихнете се…Въображението ражда хармония. Импровизирайте!

Вдъхновение от тук