Отпечатване на палетни етикети – Системи – Баркод Системи България ООД

2
Добави коментар
Ivo_li
Ivo_li

Mobee SSCC е софтуерно приложение за отпечатване на палетни етикети по стандартите на GS-1. Има възможност да управлява както специализирани принтери за отпечатване на самозалепващи етикети Zebra, така и стандартни офисни принтери.  

Информацията за продуктите, за които трябва да се отпечатват етикети се подава в стандартен файл на MS Excel (който съответно може да бъде експортиран от друга система, в която да се поддържа информация за продуктите).

За всеки продукт могат да се дефинират произволен брой полета с информация, като например:

–          Артикулен номер

–          Наименование

–          Баркод на единична (търговска) опаковка

–          Баркодове на логистични (транспортни) опаковки

–          Палетизация (брой кашони на палет, брой продукти в кашон и т.н.)

–          Вариации на продукта (версия, цвят, модел, размер и др.

Част от данните за палетните етикети, за които няма предварителна информация, а същата възниква в процеса на производство – като например:

–          Партида

–          Дата на производство

–          Годно до

–          Брой кашони (при непълни палети)

се въвеждат от клавиатура или баркод скенер в съответните полета на интерфейса. Част от полетата могат да бъдат конфигурирани, така че информацията в тях да се генерира автоматично на база зададени данни – например: Годно до, да се изчислява от Дата на производство + Срок на годност (Shelflife).

Софтуерът сам генерира уникалните SSCC за всеки палет по зададени в конфигурационния файл правила и данни за фиксираната му част (GS-1 номер на производителя).

 

Софтуерът може да поддържа множество различни предварително дефинирани форми (шаблони) за отпечатване на различни типове етикети в зависимост от изискванията на различни клиенти.

     

Потребителят може да задава по колко копия етикети да се отпечатат за всеки един палет (уникален SSCC), както и за колко общо различни палета да се отпечатат етикети.    

„Разширената версия“ на софтуера, освен отпечатването на етикети, съхранява и пълна информация за отпечатаните етикети (съответно за произведените палети) – SSCC, продукт, количество, партида, срок на годност и т.н., която може да бъде експортирана в MS Excel за последваща обработка или импортиране в друго решение.   Продуктът подлежи на модификация и конфигурация, съобразно конкретните бизнес нужди, като тези услуги се заплащат допълнително.