Оливер Кан разкритикува Мануел Нойер (ВИДЕО)

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Легендарният вратар на Байерн и Германия Оливер Кан разкритикува сегашния си наследник и в двата отбора – Мануел Нойер. Стражът беше освиркан срещу Казахстан (4:1) в Нюрнберг заради неуспешния си опит да финтира противников състезател. А резултатът от това беше гол за 1:3 в края на първото полувреме.

„Вратарят може да решава мачове, но не и от футболна гледна точка, а с категорични рефлекси и намеси. По този начин той помага на тима си да постига победи и да печели титли“, започна Кан пред „Абендцайтунг“.

„Още когато беше в Шалке, често си мислех, че е невероятно по какъв начин той интерпретира играта на вратаря. Въпреки това обаче успя да се развие много добре. В днешно време много от вратарите се опитват да решават нещата от игрова гледна точка, защото са много добре подготвени технически и могат да играят дори като полеви. Но е важно да намериш мярката в това“, добави той.

„Нужно е да изградиш баланс между риск и сигурност. Като вратар би трябвало да си задаваш въпроса – При какви обстоятелства трябва да предприемам риск в моята игра“, каза още легендата.