Светла Иванова: Мога да живея в книжарница Новини от Книжарница Хеликон | Helikon.bg

1
Добави коментар
helikon
helikon

Светла Иванова: Мога да живея в книжарница

Най-младата книжарница на „Хеликон” в София – на ул. „Цар Иван Шишман“ посрещна своя първи ВИП книжар. Навръх Благовещение една жена – майка, певица, писателка, инструктор по йога – Светла Иванова отдели час да препоръчва своите любими книги на клиенти и фенове.

 

Светла бе изненадана с красив букет, а близостта на книжарницата със 7-мо СОУ в столицата даде шанс на нейни почитателки – ученички да снимат с нея, да поговорят за книги, за четенето като цяло.

 

„Мога с желание да работя тази работа. Забравям се в книжарниците. Хората си влизат с някаква цел. Аз съм с елек, с бадж, посрещам. ВИП книжарят е много важен, защото каквото той препоръча, обикновено хората си го купуват. Но имам чувството, че хората не влизат просто така в книжарница, а с някаква цел. Не разполагат с много пари и отварят вратата: „имате ли това“, „нямаме“, „имаме“ и си заминават. А аз наистина мога да живея в книжарница. Мога да изкарам часове, не веднъж, а всеки ден. Една от мечтите ми е да имам една малка книжарничка, такава с масички, в която да си пия кафенце, да си пиша книгите, да си говоря с хората за различни книжарници”, сподели Светла Иванова.

 

Интервю със Светла Иванова тук