Днес+ :: Николай Кокинов и Роман Василев влязоха неканени в МВР заради незаконни СРС-та

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Николай Кокинов и Роман Василев влязоха неканени в МВР заради незаконни СРС-та

29.03.2013 15.19

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка по сигнала, който бе депозиран вчера следобед от председателя на БСП Сергей Станишев, съобщиха от прокуратурата.

Въпросният сигнал съдържа твърдения за извършени от служители на МВР престъпления по служба – конкретно за нерегламентирано използване на СРС. Проверката се извършва на място в Министерството на вътрешните работи лично от прокурори от СГП и Специализираната прокуратура.

Проверяващият екип, състоящ се от десет прокурори, се ръководи от Николай Кокинов – градски прокурор, и Роман Василев – зам.-градски прокурор.

Срокът за приключване на проверката е 12 април 2013 г., като до 16 април проверяващият екип трябва да представи на главния прокурор доклад за резултатите, включително и за верността на изложеното в сигнала.

Днес в 14.30 ч. главният прокурор връчи на министъра на вътрешните работи разпореждането за извършване на проверката. Веднага след това прокурорите от екипа започнаха работата си в Министерството на вътрешните работи. /btvnews.bg

Днес+