10 от най-дразнещите неща във Facebook

9
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от 10-те най на 30.03.2013

Или остаряваме и ставаме все по-сприхави с течение на времето, или в последно време Facebook се превръща във все по-неприятно място за пребиваване, пише списание „Обекти“. Когато успеем някак си да преодолеем десетките бебешки снимки и епични любовни поеми на току-що сгодилите се влюбени, оставаме с политически речи и спам. И да – всичко това идва от хората, попаднали в списъка на нашите онлайн „приятели“. В следващите редове ще видите 10 от най-дразнещите неща, на които човек може да попадне (или по-скоро ежедневно попада) в най-голямата социална мрежа в света. Може би вашите приятели правят едно – или не дай си Боже – всички тях? Преценете сами!

1. Родители, предоставящи твърде много подробности

Харесваме вашите бебета, наистина. Това, което ни дразни обаче, са всекидневните и подробни описания на всяка тяхна стъпка. Последното нещо, на което искаме да ставаме свидетели ежедневно, са 46 публикации от този тип.

2. Маркетинг

Поздравления, имате работа. Това обаче важи и за по-голямата част от милионите потребители на Facebook. Единственото нещо, което искаме от вас, е следното: ако сте твърдо решили да промотирате нещо, създадете съответната маркетинг страница. Ако искате обаче да загубите повечето си приятели, продължавайте да ги спамите с различни оферти.

3. Умишлено неясни статуси

Обикновено хората, които пишат подобни публикации, целят две неща – да предизвикат вниманието към себе си и да накарат някой техен приятел да ги попита какво става, или са своеобразен вик за помощ. „Чудя се дали си струваше…“, „Да, точно това се случи.“ или „Кармата е кучка.“ Познато, нали?

4. Мрънкания на политическа тема

Дали (сложете произволно политическо име) ви възнаграждава всеки път, когато съобщавате нещо, което той/тя е направил/а? Не? А би трябвало.

5. Оповестяват лични неща

Facebook е с милиони потребители, но това не значи, че всяка информация, която се споделя в мрежата трябва да стане публично достояние. Само един крайно безчувствен или несъобразителен човек може да покаже на десетките посетители на профила ви лична информация, свързана със семейство, приятели, проблеми със закона, религиозни вярвания, здраве, насилие и др.

6. Покани за игри

Защо си мислите, че след като не сме приели първите 15 покани за игри, е необходимо да ни изпратите още 15 тази седмица?

7. Споделен профил

Няма обективна причина поради която вие и вашият партньор да не поддържате отделни профили – все пак всеки има своето лично пространство и нужда от самостоятелност, нали?

8. Верижни писма

Да, Facebook също не е застрахован от тези елементарни верижни писма. „Предай това съобщение нататък, за да не те връхлетят 5 години нещастие“ или поредният безпочвен слух за вредата от един или друг продукт – тези съобщения не само дразнят, но освен това трябва да се пазите и от хората, които сляпо ги разпространяват.

9. Подвеждащи снимки

С минимална допълнителна нагласа, грим и аксесоари много снимки във Facebook могат да ви заблудят що се отнася до самоличността на изобразените на тях лица. Някои трикове вече са доста стари, затова наистина е най-добре всеки да се представя така, както изглежда наистина.

10. Скучни постове и безсмислено хвалене

Интернет е място, където всеки може да изкаже мнение, но дори и за това има правила. Наистина ли е толкова важно да уведомите всеки един от вашите 300 приятели, че вдигате рекордно тежки щанги или че тази сутрин сте пили чаша чай с точно две и половина лъжички захар?

Коментари

коментар(а)

Подобни: Facebook, досада