Ботокс за вашата коса: „магическа” молекула обещава да премахне цъфтящите краища и признаците на увреждане

1
Добави коментар
simse
simse

Както всяка жена знае, дългите години на сресване, сушене, стилизиране и изправяне увреждат косата. Но ново третиране, оприличено на „ботокс за косата” може да върне времето назад. По същият начин както ботоксът и други козметични процедури изглаждат бръчките, учените твърдят, че са разработили формула, която запълва увредените места и изглажда косата.

Как действа: Магически молекули обещават да премахнат цъфтящите краища и признаците на увреждане. Смята се, че третирането, което струва само около 30 лв прави косата по-силна и по-гъста и ефектът трае до 10 измивания. Разработена от експертите на L’Oreal Professionnel, магическата формула съдържа молекули, които търсят и се прикрепят към области, където кератинът (протеинът, който формира косата) е увреден.

След това, според откривателите, молекулите се заемат да проникнат в косъма, за да запълнят уврежданията. Освен това, към серума могат да бъдат добавени и витамини и съставки, придаващи блясък, което ще даде по-дълготрайни резултат в сравнение с други подхранващи терапии, при които съставките остават на повърхността и се налага продуктът да се нанася при всяко измиване.

Кей Конъли, технически директор на L’Oreal Professionnel казва: „Косата не е жив орган и не усеща болка когато се наранява. Но това се запечатва в кожата на главата. Нашата цел като фризьори е да разкрасяваме косата и да я поддържаме жизнена вместо да позволяваме постепенно да се дехидратира с времето и да започне да пада като листата на дърветата. По същия начин както кожата старее и се нуждае от възстановява, и косата има такава нужда. Тя се уврежда от ежедневните агресивни за нея дейности като сресване и сушене, химическо третиране и прекомерно излагане на слънце, а когато е увредена тя вече не изглежда здрава, гладка и блестяща.“

По-силна коса: Черил Коул се появява в реклама на L’Oréal и споделя, че техните продукти правят косата й да изглежда „по-силна и изпълнена с живот” .Този продукт е различен, защото дава възможност на косата да се възстанови. „Молекулата намира увредените части и може да промени тяхната структура, за да създаде мрежа или смес, която запълва дупките в косата и я възстановява.

Молекулата, чието търговско име е Intra-Cylane може да бъде намерена както в салоните така и в онлайн магазините трябва да се прилага от фризьор. Първоначално тя се нанася заедно със шампоан и след като косата се изсуши с кърпа, се нанася още от веществото под формата на серум с помощта на спринцовка.

Фризьорите казват, че е особено подходяща за клиенти с много дълги коси, които страдат от изсушаване на косата, цъфтящи краища или хора, чиято коса се е накъсала в резултат от сушене, къдрене или изправяне или често боядисване.

Те казват, че за разлика от други подхранващи продукти, този се нанася бързо и може да се съчетае с обичайното подстригване и сешоар. Тъй като молекулата прониква в косъма, тя предпазва от бъдещо увреждане и прави косата по-силна и по-гъста за по-дълго време.

Г-н Конъли добавя: „Тези, които са направили терапията забелязват физическа промяна в косата си, тя придобива обем и става по-гъста за по-дълго време.” Тази салонна терапия, известна като L’Oreal Professionnel Fiberceutic, е толкова успешна, че фирмата пуснa на пазара гама от шампоани и балсами, които клиентите могат за закупуват от салоните или от онлайн магазин za-kosa.com и да използват вкъщи.