Социолози имали тъканна банка

3
Добави коментар
mignews
mignews

Близката до ГЕРБ Мира Радева атакува Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, които обявиха изследванията й за „пълна порнография“

Свиленградската социоложка Мира Радева, която работи неуморно за ГЕРБ и твори сензационни и анонимни изследвания през последния месец обяви, че колегите й Андрей Райчев и Кънчо Стойчев имат и тъканна банка.

Тя нарочи двамата заради недоверието на хората към гилдията на социолозите.„Направихме така, че хората да не ни вярват. И затова са виновни Кънчо Стойчев и Андрей Райчев. Те, които имат вилни селища, вестници, които са в съдружие с Краси Гергов. Кънчо Стойчев има тъканна банка. Ако искаш, Диана, може да си замразиш яйцеклетките при него”, обърна се „социоложката“ към водещата Диана Найденова.

Избухването на шефката на МБМД беше поредната серия от войната между социолозите, която набра сили преди дни заради резултати, че ГЕРБ има 30%, а БСП 16%, обявени от Радева. Шефът на „Скала“ Цветозар Томов я обвини в лъжа. За пореден път Радева обясни, че проучването й е по европейски проект и е проведено сред 2400 души от малки и големи градове, както и от селата.

“Обработих първите триста карти и резултатът беше 2:1. Обработих следващите 700 и резултатите бяха пак същите. И така до края”, коментира тя. Томов обаче я обвини в непрофесионализъм, а тя обясни, че от две години моли за одит на изследванията си.

В петък Кольо Колев обяви от името на колегите си Цветозар Томов, Андрей Райчев, Кънчо Стойчев и Боряна Димитрова, че повече няма да се появяват в медиите заедно с Радева, тъй като изследванията и били „пълна порнография“. Те отказват да легитимират платените й „изследвания“ в публичното пространство.