Затлъстялата талия вещае рак на червата

1
Добави коментар
blues_woman
blues_woman

Мазнините в областта на талията не са само естетически проблем, но и директна заплаха за човешкия живот!

Внушителният обем на талията увеличава риска от рак на червата, твърдят учени от Колежа по медицина “Айнщайн” в Ню Йорк. Няма новина в твърдението, че затлъстяването е рисков фактор за ракови заболявания в чревния тракт. Доскоро обаче нямаше никакви сигурни заключения за това – има ли значение къде точно в тялото са разположени мастните натрупвания. Сега вече е известно, че най-опасната точка е талията. Колкото по-обемна е тя – толкова по-висок е рискът да се развие злокачествено заболяване в червата.
Най-голям риск съществува при хората със силует във форма на ябълка. Учените са на мнение, че при тях опасността е двойно по-висока, отколкото при хора с нормално телосложение. Същият тип фигура е и сред най-застрашените от сърдечни болести.
Възможно ли е опасността да се намали, като се редуцира размерът на талията? Авторите на изследването смятат, че не просто може – а е задължително, отбелязва medikforum.ru. Ако е невъзможно това да бъде постигнато чрез диети или спортен режим, може да се мисли за оперативно отстраняване на мазнините от талията. Трябва да е ясно, че подобна операция би имала здравословна мотивировка, но нито една администрация няма да я признае за животосъхраняваща и пациентът ще трябва да си я плати, независимо в коя държава живее.
В науката има спорове за това – дали мастните натрупвания причиняват рак или ракът е причинен от начина на живот, довел и до тези натрупвания, коментира авторът на изследването д-р Дерек Хауфман. Начинът на живот наистина е нещо много важно, но причина за болестта все пак е затлъстялата талия.

Публикувано в категории: Диети и отслабване » Ракови заболявания

Автор Marta

БРУФЕН / BRUFEN

БРУФЕН е нестероидно противовъзпалително средство. Неутрализира инфекции, понижава температурата, действа обезболяващо. БРУФЕН под формата на суспензия е подходящ вариант за овладяване на умерени болки, болестни състояния при ревматоиден артрит, артроза, болки при месечен цикъл. При деца под 12-годишна възраст се допуска прием на суспензията при простуда с висока температура и остра болка. Продуктът започва да действа след около половин час.

Пет инструмента за натурална детоксикация

Процедурите за детоксикация са на мода и на почит; появяват се все нови и нови “инструменти” за очистване на организма – особено през пролетта. Някои от тези програми са само по джоба на богати хора или звезди с висок рейтинг. Истината е, че чудесен ефект може да се постигне и по съвсем простички и познати начини, при това в домашни условия.

Специалистите отговарят на ваши въпроси за здравето

Всички си задаваме въпроси за нашето здраве, независимо от възрастта ни.

Ето защо трябва да включите тези 5 подправки в менюто си!

В медицината дафиновият лист се използва за направа на лек с антитоксично и антиепилептично действие.

Дърветата са енерговампири – зареди се със сила от гората СЕГА!

Ако не ви достига енергия, дърветата са в състояние да ви я дадат

Има ли надежда за болните от рак на панкреаса?

Ракът на панкреаса е заболяване, което често протича бързо и има фатален изход

Коварството на статините

Поради ефекта си да намаляват холестерола статините често са препоръчвани на хората със сърдечни проблеми. Едно ново откритие обаче хвърля съмнение върху полезния ефект на статините.

ЕУКАРБОН / EUCARBON

ЕУКАРБОН е продукт на растителна основа с добавка от минерални компоненти; има лек лаксативен ефект, нормализира чревната перисталтика. Балансиращият ефект на продукта може да се обясни със способността на активния въглен да абсорбира токсините, отделени при действието на растителните компоненти от ревен и сена. ЕУКАРБОН има и лек ефект на дезинфектант.

Най-добрите билки за релаксация на мускулите

Прочетете какви билки можете да използвате при нужда.

АМБИКСОЛ / AMBIXOL

АМБИКСОЛ се препоръчва при заболявания на дихателните пътища с образуване на гъст секрет в бронхите. Сиропът втечнява секрета, облекчава дишането и съдейства за освобождаване на дихателните пътища. Улеснява отхрачването при остри и хронични състояния.

САРИДОН / SARIDON

САРИДОН е обезболяващо средство. Препоръчва се при ревматични болки, постоперативни състояния, простуди, главоболие и зъбобол, болки при месечен цикъл. Има температуропонижаващ ефект.

Полезно: рибено масло за бременните

Учени от университета в Западна Австралия доказаха, че рибеното масло е полезно за бебетата още в майчината утроба. Ако бременната приема капсули рибено масло, бъдещото дете ще бъде със здрав имунитет. Изследователите са категорични в заключението си – въпреки че молекулярният механизъм на това въздействие все още не е изяснен докрай