Всичките първоаприлски шеги на Google

2
Добави коментар
tedy79
tedy79

Всяка година на тази дата, Google ни “представят” интересни нови услуги, които в последствие се оказват лъжа. Тук са всичките шеги на Google за днес.

Google Карти на съкровища

Google са направили нов режим за своята популярна услуга Google Maps. Миналата година, компанията ни представи 8 битова версия на картите си. На този първи април имате възможност да изследвате, нарисувани на ръка, карти за скрити съкровища.

Google обявиха на своя блог, че благодарение на “новата услуга”, археолозите са намерили изгубената карта на неизвестният пират Уилям Капитан Кид, в Индийския океан.

Спират YouTube

Оказва се, че целта на YouTube през последните 8 години е била едно голямо състезание за излъчването на най-доброто видео. В полунощ между първи и втори април, сайтът ще спре и ще бъде достъпен чак през 2023-а година и то само за да обяви победителя. Обявяването на номинираните видео клипове ще бъде всеки ден през следващите 2 години, по 12 часа на ден.

Google Нос

Помиришете резултатите от търсенето или търсете, чрез аромат. От Google споделят, че с помощта на специалните автомобили, Google Street Sense, са успели да съберат милиони миризми.

Можете да търсите чрез миризма благодарение на новата технология от Google – Android Ambient Odor Detection, която е вградена в най-чувствителната операционна система.

За да усетите ароматът устройството ви трябва да е снабдено с SMELLCD™ 1.8+ дисплей с висока резолюция.

Услугата за сега е бета.

Разкрасете снимките в Google+ с +Emotion

В Google+ може да добавите емотиконки към вашите снимки. Трябва само да отворите снимките и да натиснете бутона “Add emotion”. Всяко лице на снимката ще получи емотиконка.

Gmail Blue

Наистина революционна услуга. Целият ви Gmail в… синьо. Всичките букви, бутони, менюта са в синьо.

Посещения от Международната Космическа Станция

Ако ползвате Google Analytics може би ще имате посещения от Международната Космическа Станция, която на картата се пада някъде над Атлантическия океан.

Google SCHMICK

Още една шега в Google Maps. Екипът на Google в Австралия ви позволяват да разкрасите вашата къща в Street View със “стотици теми и допълнения”, като коледни лампички и сняг. SCHMIK е съкращение от Simple Complete House Makeover Internet Conversion Kit. За жалост Google SCHMICK не работи.

Google Fiber Poles

Инженерите на Google са решили да предоставят Google Fiber на всеки уличен стълб. По-удобно е.

Google Apps вече са с Levity Algorithmш

Алгоритма Levity в Google Apps ви позволява да изпращате по-щастливи имейли, да правите по-приятни срещи, да създавате зашеметяващи презентации и т.н.

Това са всички първоаприлски шеги на Google (за сега).