Жестока доработка на BMW X5

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Всичко е започнало, когато собственикът на един доста очукан BMW X5 E53 4.4i е поискал от тунерите Fluid Motor Union (FMU) да върнат немския SUV към живота. В последствие обаче собственикът изоставил колата си при FMU, които я купили и решили да направят нещо специално от нея. Нарекли я Project X.
Идеята им е била следната: „Решихме да създадем автомобил, който да комбинира естетиката на градския автомобил с оръжие за изхвърляне на огнени топки.”

Звучи забавно, нали? Първото нещо, което са променили от FMU, са колелата, поставяйки огромни джанти Cragar, обути в гуми Dick Cepek. Със сигурност това не е типът гуми, който бихте използвали всеки ден, туй като част от релефа им включва черепи и кости. Огромните гуми обаче си изискват и съответното повдигане на окачването, за да могат да паснат, съобщава rs-auto.bg. 

Благодарение на регулируемите настройки клиренсът може да се увеличи с 25 до 50 мм. Финалните технически екстри са специалните стоманени ауспуси, които могат да изхвърлят огън.

Що се отнася до екстериора, тунерите са поставили огромни ролбари отпред, специален предпазен панел, както и два стабилни прожектора Hella. На покрива пък е поставена още една резервна огромна гума.

Финалният щрих от тунинговането на колата е специалната матирана сива боя Field Grey.