Боулинг в домашни условия

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Понякога се изправяме пред ситуации, които ни хващат неподготвени, и една от тях е тази: да накараме едно дете да спре да плаче. Без значение дали вие сте бащата или просто трябва да укротите малкото зверче на приятели или роднини, вижте един супер лесен начин, с който можете да отнемете вниманието на ревльото и да го задържите за доста дълго време.

Освен това и вие ще се забавлявате заедно с малчугана.

Трикът, който ви предлагаме, се нарича домашен боулинг. Не, въобще не е сложно, тъй като не ви трябват специални кегли или специална топка. Дори напротив, колкото повече импровизирате, толкова по-добре. Пък и нали затова е домашен боулинг – имате пълната свобода да правите каквото си поискате. Но вижте основните стъпки, които трябва да предприемете, преди да се впуснете в лудата забава с детето.

Като за начало ще трябва да намерите една топка, каквато и да е – за тенис, за футбол, надуваема. Ако не намирате никъде такова нещо и кълбо прежда или портокал ще ви свърши работа.

Следващата стъпка е да освободите едно добро пространство. След като имате коридор за игра, вземете няколко играчки на детето и ги подредете в редица.

Още в този момент ще забележите как привличате вниманието на малчугана и тогава хванете топката, отдалечете се и действайте.

Играта очевидно е много проста, но е много ефективна. Не сме срещали дете, което да не се забавлява с нея. Опитните бащи пък споделят, че повечето деца моментално я схващат и започват да я променят както искат, т.е. да домъкват и подреждат каквито искат играчки. Това всъщност е много добър знак, тъй като показва, че играта освен всичко стимулира мозъчната дейност на децата.

Е, какво чакате? Дори детето ви да не плаче, можете да прекарате ценно време с него като си спретнете един домашен боулинг.