ВИДЕО: Най-бързата бебешка количка в света?

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Колин Фърз е британски дизайнер и изобретател, който обича да човърка разни машинарийки в гаража си и от време на време успява да създаде нещо интересно. Едно от последните му творения би трябвало да е най-бързата детска количка в света. Но дори и да не е, със сигурност се нарежда до количките, развиващи най-висока скорост със своите 80 км/ч.

На 14 октомври ще стане ясно дали творението на Фърз печели титлата. Той ще демонстрира възможностите на количката в специално състезание. За да има право да се състезава, Колин е трябвало да направи така конструкцията, че да може да стои прав зад количката, както би стоял, ако спокойно разхожда бебето си с нея. А ето какво казва и самият изобретател:

„Ще ставам баща. Това не е част от онези шантави неща, които всеки изобретател прави, но се случва на почти всеки мъж. Затова реших, че трябва по някакъв начин да се намеся в търговския пазар, насочен към жените. Идеята ми дойде след като споделих на близките си, че ще ставам баща, а всички ми отвръщаха „хахаха, сигурни сме, че сега ще направиш някоя изчанчена бебешка джаджа“. Така и направих. И понеже датата на раждането съвпада с датата на състезанието, реших, че трябва да сложа двигател в детска количка.“

Ние сме впечатлени, макар че е очевидно, че бебето, което ще има честта да се вози в количката, бая ще се пораздруса.