Предимството да си бременна

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Това е като да шофирате, без да хванете нито един червен светофар. А, ако случайно минете на червено, имате желязно оправдание пред проверяващия ви полицай. Бременните жени се радват на зелена светлина почти навсякъде. Но какви са по-точно плюсовете на бременността?

Предимството да си бременна

Тъй като се обсъждат предимно минусите и дребните проблеми на бременността, сега ще си говорим за нещо по-приятно – какви са плюсовете и предимствата да сте бременни. И тъй като имате само 9 месеца, през които да се радвате на пълен имунитет и всячески преимущества, се възползвайте максимално от тях.

15 плюса на бременността

Наедрялото ви коремче кара хората в автобуса автоматично да ви отстъпват място да седнете. А като бременна жена имате пълното право да се възползвате от него, без да обръщате внимание на мърморещите възрастни дами, които размахват демонстративно бастуни.
Като стана въпрос за транспорт… Бременността (и по-точно обясненията, че имате час за лекар, имате контракции, лошо ви е, раждане и т.н.) честичко минава за оправдание при пътна проверка и превишена скорост.9-те месеца на бременността са мечтаният момент на жената, що се отнася до шопинга. Сега имате огромно оправдание да пазарувате в огромни количества за вас и бебето.
И тъй като бременната жена е като кристална ваза – красива, крехка и е важно да се пази, сега е моментът да си изпросите малко глезене от половинката си (масаж, закуска в леглото и др.) и да проявявате някой и друг каприз.
И тъй като бременната жена има нужда от повече почивка, голяма част от задачите ви като домакиня автоматично могат да се прехвърлят върху любящия бъдещ татко.Получавате специално отношение на работното място. Някак колегите и шефът ви са станали по-мили и внимателни с вас. Имате пълното право да си взимате болнични и отпуска, когато искате, а също и да си тръгвате по-рано, когато се налага. И още един плюс – бременността ви дава правото да забравите за високите токчета на работното място и да заложите на удобното облекло.Предимството на бременността е също, че не чакате на опашки и всички ви отстъпват място.
Бременността ви дава основателното право да откажете досадна среща, или да си тръгнете посредата на скучна вечеря под предтекст, че сте уморена и ви е лошо.
И тъй като бременната жена не трябва да носи тежко, забравете за ежедневното пазаруване и мъкнене на торби през 9-те месеца.
Един от митовете за бременността е, че жената трябва да яде за двама. Но, ако половинката ви вярва в него, то сега ви се е паднало да си похапвате на воля, без да ви броят хапките и да се притеснявате от кантара. Все пак се очаква, че ще наедреете.  
Изведнъж сте станали център на внимание. През тези 9 месеца светът наистина се върти около вас.
Бременността ви разкрасява. Навярно сте забелязали как през тези 9 месеца косата ви е някак по-обемна, лъскава и копринено гладка, кожата ви е мека и нежна, а бюстът ви има невероятна форма и се е увеличил с един размер. Вие просто сияете и всички са заслепени от това. И да не забравяме, че едно от огромните предимства на бременността е, че се радвате на 9 месеца без месечен цикъл и менструални болки.
Много жени твърдят, че сексът през този период е невероятен заради бушуващия океан от хормони. А и го няма притеснението от опасността да забременеете.Плюсът на бременността е, че ви помага да живеете здравословно и да се откажете от вредните навици като пушене, консумиране на храна от заведения за бързо хранене и т.н.

01.04.2013/Ели Йорданова